Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 19 august 2015

Si cat m-am rugat de Frunzaverde! Era in 2010



Stimate Domnule Presedinte


In urma unei investigatii jurnalistice efectuate de catre d-l Ciprian Iancu, (redactor sef al publicatiei „Replica” din Hunedoara), investigatie data publicitatii in cotidianul „Evenimentul zilei” la data de 6 mai 2009 sub titlul „Drumul bolovanilor”, ati fost consultat telefonic cu privire la implicarea Consiliului Judetean Caras Severin in asfaltarea DJ 571 Garnic-Carsie-Sichevita, tronson de drum judetean lung de 5 km.

Era vorba de un tronson de 5 km din care 2 km de drum in panta abrupta, care iarna se inchide in mod natural circulatiei prin caderea zapezii si care se redeschide circulatiei cand omatul se topeste. Este dificil de enumerat toate neajunsurile suferite de locuitorii satului Carsie prin blocarea drumului.

Investigatia jurnalistica a fost efectuata in satul Carsie din comuna Sichevita, sat populat cu cca 100 de suflete, oameni simpli de munte, intre care am avut insa norocul sa ma nasc si sa cresc si intre care ma reintorc cu placere pentru a-mi vedea parintii.

Pe deplin informat, ati declarat jurnalistului, cu autoritatea ce va caracterizeaza, faptul ca desi DJ 571 nu se afla in planul de investitii pentru modernizare si asfaltare intocmit de catre CJ CS pe anul 2009, acesta va deveni practicabil pana in toamna acestui an, precizand expres ca „In perioada urmatoare, drumul va fi reparat si pietruit ...”.

Recent a devenit public faptul ca pentru Regiunea de Dezvoltare V Vest, fiind depasit plafonul de fonduri europene alocate pe domeniul 2.1. - „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/ reabilitarea şoselelor de centură”, s-a sistat depunerea de noi proiecte pana in anul 2013.

Va rugam respectuos sa ne comunicati in ce termen se va produce rapararea si pietruirea retinuta si notata de Dv la data discutiei cu reporterul EvZ.

Va rugam sa ne comunicati cu exactitate in ce an vor fi inclusi cei 5 kilometri de drum judetean dintre Garnic si Sichevita, in planul de investitii pe domeniul 2.1. - „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene...”.

Intrucat problema in discutie ne framanta in cel mai inalt grad, solicitam respectuos sa dispuneti a ni se formula raspuns scris la dilemele noastre in termenul legal, astfel incat sa putem lua din timp toate masurile astfel incat in iarna ce va veni sa nu mai suferim din cauza intreruperii complete a circulatiei pe segmentul Carsie-Garnic si Carsie-Sichevita si a imposibilitatii de luare a legaturii cu institutii de ordine publica, administratie, invatamant si mai ales sanatate.

Atasam copia articolului „Drumul bolovanilor”.


In numele mai multor locuitori,

Cu respect,

Col (r) Beloia Saul,
Timisoara, 300161 str. Ion Ghica nr. 1, ap. 3

20.04.2010


Domnului Presedinte al Consiliului Judetean Caras Severin,


Dr. Sorin Frunzaverde

vineri, 14 august 2015

Primaria Sichevita, implicata in curmarea incendiilor ce bantuie localitatea dupa anul 2012

Primaria Sichevita, comisie administrativa de constatare si dispunere de masuri

De vreo 3-4 ani, incendii dupa incendii bantuie comuna Sichevita!
Case dupa case incendiate, oameni ramasi pe drumuri la mila rudelor, vecinilor si a comunitatii, bunuri si agoniseli facute cenusa!
Cheta publica penrtru refacerea locuintelor distruse de foc. Seceta prelungita, lipsa apei si poate si alte motive fac imposibila lupta cu focul. Subunitatea de pompieri militari de la Moldova Noua face si ea ce poate. Sau ce i se cere!

Ultimele doua incendii produse la Sichevita - Carsie si Valea Ravensca - la distanta de doar 7-8 zile unul dupa celalalt, au distrus sute de pomi fructiferi cu rodul ajuns la maturitate, precum si hectare intregi de fanete uscate. Pagubasii cer sa fie despagubiti. Unii vinovati doresc sa faca asta, altii ii ameninta cu procuratura pe pagubasi. Primaria se afla intre unii si ceilalti.

Platitoare de taxe si impozite, Maria Beloia nu este insa si electoare locala, ceea ce din punctul de vedere al alesilor locali pare in ultimii ani sa fie o mare lipsa!
Cu toate acestea, Maria a implicat autoritatea administrativa locala  - Primaria Sichevita - in solutionarea cazului sau, a cerut constituirea unei comisii care sa intreprinda demersurile legale care ii revin si asteapta sa i se faca dreptate, adica sa obtina un aliat in cererea sa de a fi despagubita pentru paguba ce i s-a facut.

De urmare, dupa catava vreme, la fata locului s-au prezentat doua persoane pe care femeia nu le cunostea. Ele nu s-au prezentat, multumindu-se doar sa spuna ca sunt de la primarie. Una dintre acele persoane a chestionat-o pe Maria cu privire la cererea sa, insistand pe elementele care au indreptatit-o sa indice drept autoare a incendiului pe femeia de pripas ce produsese paguba.

Acest lucru da de gandit, sugerand ca primaria intentioneaza sa puna batista pe tambal si sa o faca scapata pe faptasa.

Ceea ce ar fi un lucru tare neplacut!
Ceea ce va duce la escaladarea tensiunii dintre familia Mariei Beloia si administratia locala, implicata de cativa ani intr-un lung sir de sicane, abuzuri si ilegalitati in raporturile administrative bilaterale!

Poate este o simpla aparenta, poate Maria se inseala si primaria isi va face datoria, trecand si peste ofertele cu produse de sezon (chiar daca intr-un incendiu su fost distrusi 35 de pruni iar in celallat inca 120), dar si peste amenintarile cu procuratura facute de catre gazduitorul piromanei de la Carsie.

Ceea ce ar fi de dorit, caci rabdarea se afla la limita, chiar acum, in prag de an alectoral!







****


Beloia Maria
Sichevita, Carsie nr. 16

Catre Primaria Sichevita

Stimate Domnule Primar,

Foarte multumita de modul in care comisia constituita de catre Dv in anul 2014 pentru solutionarea diferendului dintre mine si un vecin care isi amenajase in mod abuziv un drum lung de cca 150 de metri prin terenul meu din Carsie, revin la Dv si va rog respectuos sa dispuneti constituirea unei noi comisii administrative.

Solicit ca aceasta comisie nou constituita sa vina la acelasi teren din Carsie si sa constate ca:

-          1.. Cca trei ha de teren apartinand mai multor proprietari, continand parloage, miriste, faneata si pomi fructiferi, au fost incendiate la data de 27 iulie 2015 si au fost transformate in scrum.
-          2.. incendiul a fost produs de catre o femeie (o anume Mili - ?) al carei nume de familie nu il cunoaste nimeni dintre vecini, pripasita prin Anina, Liubcova si in prezent, de mai multi ani la Carsie. In prezent ar  locui la Iedu Ilie din Carsie si din spusele ei catre mine personal, focul s-a produs din neatentia sa. Atitudinea ei ulterioara insa, de fronda la adresa mea personal si de desconsiderare a pagubelor produse, ma face sa suspectez si varianta conform careia incendiul nu s-a produs din neatentie. Cunosc despre ea ca a fost in atentia justitiei, fiind urmarita pentru producerea de pagube si altor cetateni.

-          3. In ceea ce priveste paguba produsa mie personal, pe o suprafata de cca 7500 mp am detinut inainte de producerea incendiului o cultura bogata de fan pe care o vandusem si urma sa fie cosita de catre un consatean. Acea faneata, din care ar fi rezultat trei sau patru capite, a fost arsa in totalitate. Paguba pentru fiecare capita este de 300 lei. Am solicitat faptasilor sa fiu despagubita cu suma de 900 lei pentru incendierea fanetei si mi s-a sugerat sa imi recuperez prejudiciul prin actionarea in justitie si am fost amenintati cu o procuroare de la Moldova Noua.

-         4.  Pe acelasi teren incendiat am detinut cca 30 de pruni, meri si peri, a caror coroana a fost parjolita de foc. Din spusele vecinilor, ca urmare a actiunii focului, acestia urmeaza sa se usuce. Daca se vor usca, socotesc ca suma de 1000 de lei este o pretentie rezonabila.

-          Rog sa cereti comisiei sa analizeze justetea pretentiilor mele si in calitate de reprezentanta a Dv ca si autoritate administrativa locala, sa le confirme, sa le diminueze sau sa le majoreze, conform propriilor criterii ori in raport cu preturile pietei.  

-          Va rog sa dispuneti masurile specifice nivelului de autoritate cu  are sunteti investit, astfel incat sa fiu despagubita cu suma de 1900 lei de catre persoana care a provocat incendiul.
-          Va rog sa dispuneti de asemenea sa mi se comunice in scris concluziile comisiei si decizia pe care Dv personal o veti lua in solutionarea cererii mele.

Apreciez ca ar fi bine ca diferendul aparut sa fie solutionat pe cale amiabila prin intermediul Dv, Domnule primar, astfel incat sa nu mai fie implicate si alte institutii.

Multumesc anticipat,
Beloia Maria

31.07.2015

.