Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

marți, 31 mai 2016

"Reclamati-l anonim pe colonel, ca sa il demoleze pe Jurca !" (articol din campania 2012)



Iata cum un inspector sef de doi bani ii scoate basma curata

si pe hoti si pe protectori si pe politicienii implicati!


Fix in urma cu patru ani, cand Kramer incerca sa ii ia locul lui Petrica Jurca la Primaria Sichevita, niste agramati din jurul celui dintai s-au strans in jurul unui calculator din comuna si au incropit o reclamatie anonima ce au trimis-o la doua instituitii de stat din Resita si Timisoara. 
In acea facatura, eu si tatal meu eram acuzati ca am furat piatra si nisip (cca 40 de tone, noaptea, cu roaba!) si le-am depozitat in curtea casei de pe Valea Ravensca.
Intr-adevar, o poza facuta peste gard si atasata reclamatiei arata cca 10 remorci de material ingramadite in curte!

Scopul magariei era ca eu sa il banuiesc pe primarul in functie si sa ma indrept impotriva lui, sa il demolez pe durata campaniei si astfel sa ii fac partie lui Kramer. Gasca de nepriceputi chiar isi gasise cu cine sa se puna - cu un ofiter de intelligence! Dar atat i-a dus mintea, atat au facut.

Directia Apelor Timis nu era la curent cu malversatiunea si a trecut de indata la cercetarea "furtului", identificand adevaratii furaciosi (veti ghici: Dochiile) dar la Resita totul era aranjat, inclusiv pana in cabinetul lui Stolojescu, un ins sters, fost subofiter ajuns sef de inspectorat de politie sustinut (oare de ce va mirati?) de catre Frunzaverde Foaielata, baron portocaliu sustinator si al lui Nicolaie Kramer!

Cu toate ca "anonimii" stiau bine cine adunase piatra si soatarul, ne-au indicat pe mine si pe tatal meu drept faptuitori fara sa le pese de consecintele penale ce le pasteau pe Dochii si pe o ruda de-a lor ce participase la actiune. 

De dragul de a-si vedea adversarul politic inlaturat cu mana unui ofiter SRI, grupului Kramer nu ii pasa de faptul ca verisorul meu risca sa fie din nou trimis in judecata si din nou condamnat, cu executare de data asta, urmand sa i se adauge si pedeapsa primita cu suspendare in urma cu ceva ani pentru incalcarea regimului frontierei de stat pe vremea embargoului.   

Fireste, cand Directia Apelor Timis a dat peste cap planul prost conceput de o mana nepriceputa de frunzisti, Stolojescu i-a scapat pe toti basma curata si mi-a comunicat ca materialul intr-adevar a fost sustras de catre Dochia, dar pentru a indigui curtea casei, nu pentru a construi ceva sau pentru a-l vinde (asa cum precizasera reclamangii amatori)...! 

Un inspector al tuturor politistilor, dar ajuns rasul curcilor, ce sa mai zic! 
Ulterior s-a vazut ca Dochiile chiar au executat lucrari (ne-autorizate) la locuinta din Valea Ravensca, folosind acele materiale, fapt pentru care eu le-am reclamat la Inspectoratul de Stat pentru Disciplina in Constructii Resita (ISDC).

Ghiciti cine a blocat reclamatia? Foaielata si cu Kramer, care acum sunt in acelasi partid cu Mocioalca si cu Stolojescu, cel ce totusi a fost mutat disciplinar la Giurgiu, dupa ce au iesit la iveala mai multe din abuzurile sale savarsite din functia de sef al politistilor din Caras!

http://saul-beloia.blogspot.ro/2012/08/despre-denunturi-anonime-calomnioase.html


Iata dezvaluirea, insotita de documentele oficiale ale acelui dosar ce a poposit pe masa unui ministru de interne din acea vreme, dar care si el i-a pus capac, salvand definitiv intregul grup infractional astfel constituit!


*****


luni, 30 mai 2016

Sichevicenii au intrat de 86.000 de ori pe blogul meu!


Studiu de impact privind afisarile de pagina de pe blogul Sichevita

Se remarca dorinta sichevicenilor de a obtine informatii certe privind abuzurile savarsite in cadrul UAT Sichevita fata de persoane fizice izolate, dar si fata de ansamblul comunitatii locale.

Dupa aproape 7 ani de activitate in mediul blogger, autorul a capatat notorietate, articolele sale, insotite de documente olografe sau oficiale, au devenit credibile, astfel ca pe ansamblu, populatia a capatat o justificata incredere in aceasta forma de manifestare.

Astfel, cele 23 de articole privind zecile de abuzuri la care a fost supusa o familie platitoare de taxe la bugetul local, dar ne-votanta la alegerile locale, au totalizat in anul 2015 si 2016 un numar de 5523 afisari de pagina, adica mai mult decat cele 4800 de afisari ale articolului "Bunavestirea de foc" din luna martie 2015 (http://saul-beloia.blogspot.ro/2015/03/bunavestire-de-foc-la-sichevita.html)

Acest aspect denota faptul ca electoratul local din Sichevita este sensibil fata de abuzul institutiilor publice si cand va avea prilejul, va vota si in functie de nevoia sa legitima de justitie sociala.

Fireste, avand in vedere centrarea blogului pe dezvaluirile unor abuzuri, doar acea parte a populatiei apreciaza favorabil acest demers, o alta parte preferand sa taca si doar sa observe, sau sa il critice pe initiator.

Iata o captura jpg din admin-ul blogului, ce evidentiaza audienta ultimelor 11 articole din ultimele doua saptamani ale lunii mai 2016, din totalul de 277 existente pe blog:

Se observa faptul ca articole banale, cum ar fi cel cu incendiatoarea de la Carsie ce a fost trimisa in judecata de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Moldova Noua a captat atentia a peste 170 de cetateni.

Sichevicenii intra cu sutele
pe articolele de demascare publica


Se observa de asemenea ca astazi, 30 mai 2016, audienta blocului a depasit cifra de 86.000, ceea ce indica faptul ca fiecare dintre cei peste 400 de utilizatori de internet din comuna a intrat in ultimii ani de cel putin 200 de ori pe blog, ceea ce reprezinta un record notabil!

Audienta blogului a depasit

86.000 de afisari de pagina



Ghici cum isi taie Kramer craca?




Punandu-si laudatorii sa ma injure, Kramer nu face altceva decat sa isi taie singur craca!

Atunci sa vezi panica!

duminică, 29 mai 2016

Ropote de aplauze la Sichevita!



Majoritatea coversitoare 

a electoratului din Sichevita 

aplauda aceasta imagine!

Prietenii stiu de ce!

(Cu tricou galben, primarul actual al comunei)

****

sâmbătă, 28 mai 2016

Incendiatoarea de la Carsie a fost trimisa in judecata!




Parca am mai scris despre asta: cand un hot iti baga mana in buzunar, fie ii dai peste mana si il trantesti la pamant ca sa ii corectezi tu naravurile cele proaste, fie il dai pe mana politiei sa ii faca dosar penal si sa il trimita in fata unui judecator care sa hotarasca daca e vinovat sau nu si sa ii aplice sau nu o corectie legala. Si mai departe stai linistit!

Cand insa vine o nimenea in drum si iti da foc la casa si dupa ce politia face referat de trimitere in judecata dar procurorul o iarta pe respectiva, nu iti mai ramane alta cale decat sa te plangi de acel procuror la superiorii sai, cum iti da voie noul cod de procedura penala.
Pana la urma, mila procurorului este data la o parte si piromana ajunge in fata judecatorului, unde va trebui sa dea socoteala pentru ca s-a jucat cu focul cand nu trebuia.

Scriam asadar ca o femeie fara capatai, urmarita de fostul sot sa recupereze de la ea pensia alimentara pe cativa ani pentru copilul lor, femeie aciuita ba pe la un barbat prin Carsie, ba pe la altul, a pus foc in marea arsita din iulie 2015 pe un vanturis ce uscase vegetatia ca pe o iasca. A pus foc si mi-a incendiat aproape doua lanturi de livada necosita, cu pomi fructiferi  aflati in rod.

Am scris despre asta aici:
http://saul-beloia.blogspot.ro/2015/07/incendiu-de-proportii-la-carsie.html.

Fireste, concubinul femeii m-a amenintat ca ma va da el pe mana procuraturii ca am indraznit sa cer despagubiri de la iubita sa pentru paguba pricinuita.

Iata ca la aproape un an de la fapta, faptasa este trimisa in judecata, gest ce repara imaginea justitiei, alterata de catre acel concubin.



Portal  > Judecătoria MOLDOVA-NOUĂ  > Informaţii dosar
Nr. unic
288/261/2016
Data inregistrarii
07.04.2016
Data ultimei modificari:
26.05.2016
Sectie:
Dosare Penale
Materie:
Penal
Obiect:
plângere impotriva soluţiilor de netrimitere in judecată  (art. 340 NCPP)
Stadiu procesual:
Fond
Nume
Calitate parte
BELOIA SAU
Petent
MEGHIŞ STRATICA
Intimat



Ora estimata: 09:00
Complet: Complet 3
Tip solutie: admite plângerea
Solutia pe scurt: Admite plângerea formulată de petentul Beloia Sau împotriva Ordonanţei procurorului de renunţare la urmărire penală din dosarul nr.633/P/2015 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă şi împotriva Ordonanţei de respingere a plângerii din data de 14.03.2016 a Prim Procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă.
În baza art.341 alin.7 pct.2 CPP constată legalitatea actelor de urmărire penală, cu excepţia ordonanţei de renunţare la urmărire penală a procurorului, precum şi a mijloacelor de probă administrate în cauză.
În baza art.341 alin.7 pct.2 lit. c) CPP desfiinţează cele două ordonanţe şi trimite în judecată inculpata Meghis Stratica pentru săvârşirea infracţiunii de „distrugere din culpă”, faptă prevăzută de art.255 alin.1 Cod Penal.
Trimite cauza la completul C1 în vedere începerii judecăţii.
În baza art.275 alin.3 CPP, cheltuielile avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept la contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în cameră de consiliu azi 24.05.2016.
Document: Hotarâre  99/2016  24.05.2016
*******************


vineri, 27 mai 2016

Baba Iglica cea cu nasul mare!





Senzational: Astazi, Dunarea a inghetat in zona localitatii Moldova Noua!


La Judecatoria Moldova Noua a fost audiata martora Stoican Iglica, femeie de 74 de ani de pe Valea Ravensca din Sichevita, dar cu nasul cam mare. A spus minciuni peste minciuni si a dovedit ca varsta nu este o garantie a cinstei. Minciunile ei le-au intrecut pe cele ale cuscrului primarului, tamplarul albinar, care declarase ca ma vazuse prin Valea Ravensca, dar doar asa, in vacante...

In cei 55 de ani cat a trait pe Valea Ravensca, baba a declarat cu mana pe biblie nu l-a vazut niciodata acolo pe tatal meu. Tatal meu nu s-a nascut si nu a crescut pe Valea Ravensca, el nu a ridicat casa impreuna cu parintii sai si cu sotia sa.
Toata viata ei, l-a vazut acolo pe Ionica Dochia si pe mama lui, Dochia cea batrana.

Noroc ca exista documente din arhiva Primariei Sichevita, care demonstreaza cu certitudine cine, cand si cum a ridicat casa!

Evident, baba s-a purtat curveste, a procedat ca si cum ar fi fost o curva tanara, dar nu a reusit sa fie decat o femeie batrana ce si-a vandut cinstea pe 100 de lei.

Dar sa vedem filmul:
Fusese citata ca martor de umplutura, avocatul tatalui meu nu avea nevoie de ea caci ceilalti doi martori audiati astazi aveau suficiente de spus in sustinerea cererii de partaj. S-a insistat insa sa fie pusa pe lista de martori doar ca sa le dea o tema de gandire Dochiilor, vecinii si prepusii ei.
Asadar, nici nu am intrat bine inj judecatorie, ca baba Iglica m-a si abordat, ca sa imi ceara bani pentru ziua ei consumata la Moldova Noua si pentru drumul de la Sichevita pana la judecatorie, desi o adusese unul dintre nepotii Babei Dochia, fara sa ii ceara bani.
I-am spus ca va fi platita dupa proces, de tatal meu. Nu, si nu, ea insista sa fie platita inainte, intrucat credea ca dupa proces tatal meu nu o va mai plati.
Mi-am dat seama cam ce va declara la proces, adica va spune minciuni, ca si cuscrul primarului, dar l-am trimis pe tatl meu la ea sa o plateasca.

I-a dat 100 de lei, baba i-a insfacat si i-a bagat repede repede in buzunar.
A fost prima audiat si a spus numai minciuni.

Uitate au fost zilele cand si ea si fiul ei plangeau si scrjeleau pe la poarta Dochiilor sa isi ceara inapoi banii dati sorei Dina. Uiteate au fost zilele cand radeau de dupa colt cand fiul Dochiei spala cu matura si galeata rahatul de pe fatada casei, dupa ce toata comuna aflase despre amantlacurile in care fusesera implicati si despre banii de pe optiunile Moldomin ce nu mai aveau sa fie vazuti.

Nici nu mai conteaza ca baba Iglica a mintit, o vecina de-a ei imi spusese ca mincinoasa mai mare decat ea nu se afla in comuna, dar am crezut totusi ca lumea se inseala si baba este cinstita!
As, s-a dovedit a fi una din acelea care cer banii inainte!
De la cine-o fi invatat? Ca sora Dina intai da marfa si pe urma cere banii...! Cine stie de la cine-o fi invatat?
Nici nu mai conteaza!

Conteaza ca imediat dupa ce baba a iesit din sala, strangand in mana cei 100 de lei ca si cum ar fi fost cine stie ce moaste miscatoare, Dunarea s-a dezghetat! Si a inceput sa curga la vale ca si cum nimic nu s-a intamplat!
Prea multe vazuse Dunarea, ca sa mai fie impresionata de o baba ce si-a dat cinstea pe 100 de lei!
Oare cand a fost tanara, pe cati bani isi dadea cinstea?

**

miercuri, 25 mai 2016

Partidele si candidatii lor din Sichevita



La putina vreme inainte de ziua in care Sichevita isi va hotari destinul social, economic si administrativ, analiza politica a intereselor economice ce se confrunta pentru obtinerea scaunului de primar aduce doar cateva noutati. 

Partida liberala
Sa existe vreun candidat liberal authentic in filiala sicheviceana ce detine totusi un puternic nucleu anti PSD? 
Nu, intrucat Ilie Jurca fusese PSD-ist pana in urma cu cateva saptamani, el ajungand la liberali pe postul lasat liber de Kramer, numai dupa ce acesta primise ordin de la Resita sa dezerteze din nou, la PSD de data asta. 
Plecarea lui Jurca de la PSD si ruptura lui violenta de grupul de firme abonate la contracte cu primariile de pe Clisura Dunarii, firme situate in jurul d-lui Ghita Birtea (pe care eu personal il respect pentru adevarurile spuse in calitate de martor al Dochiilor in procesul de partaj judiciar), cele doua acte de mare impact local s-au produs doar dupa ce Kramer a schimbat grupul ce ii umple buzunarele cu bani in aceasta perioada ca sa ia ochii alegatorilor, l-a tradat pe Vela si a batut palma cu Mocioalca. 
La urma urmei, Ilie Jurca nu trebuie sa apartina unui anume partid ca sa poata gospodari comuna si comunitatea. Daca este bun organizator, o poate face din oricare partid, iar votantii il vor ierta ca a fugit de colo-colo.

Partida social democrata
Vreun candidat socialist authentic? Nu, intrucat Nicolaie Kramer nu a stiut niciodata ce a fost – pedelist, liberal sau socialist, iar acum, din interiorul PSD, nici atat nu stie cu ce se ocupa politologia sau ce e aia doctrina social – democrata, dupa cum nu a stiut niciodata ce e aia doctrina democrat-liberala sau liberala. El tine ca orbul de bata de sfaturile lui Frunzaverde Foaielata, caci mai mult nu stie, iar electoratul din Sichevita a inceput sa ii inteleaga jocul perfid.
Eu am fost un simpatizant al partidelor de stanga prin formatia mea, ce a inceput in tinerete si s-a sfarsit tocmai la pensionare. Am pretuit oamenii saraci si harnici, intrucat si eu fac  parte dintre ei. In pofida sumei de pe cuponul meu de pensie, nu platesc nicaieri niciun leu impozit, neavand nicio avere, dupa modelul vechi de ofiter, ce avea doar epoletii de pe umar, sabia si solda. Si onoarea!
Cotitura facuta de Kramer m-a adus insa in postura de a-l tine in cuiul catarii chiar si in noua sa locatie politica din apropierea domnului Ghita Birtea, de urmare eu devenind antipatic membrilor si simpatizantilor social democrati din Sichevita, intrucat criticandu-le candidatul (pentru fapte strict contrare legii si familiei mele), cu siguranta aduc daune de imagine si partidului lor. 
Regret asta, dar fac trimitere la articolul meu "Lista abuzurilor ..."

Partida taranista
Vreun candidat taranist authentic la Sichevita? 
Nu, caciSaulica Beloia nu este recunoscut decat de una din cele doua grupari taraniste aparute dupa ce Gheorghe Ciuhandu, primarul corupt al Timisoarei, a fost zvarlit afara de la conducerea partidului de catre membrii cu mare vechime. Atunci, un anume avocat Pavelescu a rupt o jumatate din partid, lasand cealalta jumatate unui anume Milut. Nici nu stiu cu care din cei doi voteaza tizul meu de la Sichevita! 
In Sichevita circula insa zvonuri potrivit carora candidatul taranist, de altfel fara nicio sansa de victorie, ar avea drept unica sarcina primita de la Kramer si sefii lui de la Resita sa capteze pe buletinul sau de vot acea parte indecisa a electoratului, care nedorindu-l nici in ruptul capului pe Kramer, ar putea merge spre Jurca. 
Aceasta alianta stanga - dreapta insa, dintre PSD si PNT-CD, goala de orice nuanta doctrinara, arunca o lumina sordida asupra moralitatii celor implicati si nu poate decat sa starneasca repulsia alegatorilor.

Partida populara
Vreun candidat popular autentic? Nu, caci cei cativa PMP-sti existenti in Sichevita ii injurau de mama focului pe americani pana la aparitia lui Teodor Damian avand in buzunar desemnarea de candidat pentru primarie. 
In pofida impactului negativ initial dintre Damian si grupul local de sustinatori ai lui Basescu, grupati in jurul lui Kramer si legati de acesta prin contracte cu firmele membrilor lor de familie, acesta a fost totusi acceptat cu anumite mormaieli infundate.
Acum, ca Damian are vechime in politica mai mare decat partidul din care face parte, nu este nicio problema cata vreme BEJ Caras Severin a admis candidatura cu  noile insemne ale partidului.

Iata insa ca in scurt timp si cu privire la Damian a aparut un zvon similar cu cel care il demoleaza pe candidatul taranist - ca ar avea un simplu rol decorativ in toata povestea electorala din comuna, el avand sarcina sa muste din electoratul indecis care nedorindu-l pe Kramer, ar fi putut sa il voteze pe Jurca. 
Zvonul respectiv ar putea avea un temei real, avand in vedere faptul ca Damian nu este exponentul vreunui grup care sa ii finanteze campania, asa cum sunt Kramer si Jurca. Intr-adevar, in vreme ce cei doi pot fi apreciati drept lideri ai celor doua grupuri economico-financiare locale, despre Damian nu se poate spune acelasi lucru.

O anume deosebire persista totusi intre Jurca si Kramer! 
O deosebire care poate face diferenta intre a fi ales si a nu fi ales primar la Sichevita!

Singura conditie este aceea ca alegatorii sa inteleaga unde este batut cuiul de bolta al campaniei electorale de la Sichevita. 
Despre asta insa, in urmatoarea analiza politica!

Partida Uneperista
Poate doar Adrian Suru, cel mai tanar si neprihanit dintre toti, ar putea fi un reprezentant authentic al formatiunii sale, caci el nu este manjit cu traseismele politice si nici cu acte de coruptie, abuzuri, furturi sau contracte cu statul. 
Dar, intrucat partidul sau pierde masiv sange dupa decapitarile de la varf, a scazut tensiunea si in arterele carasene, avand de suferit implicit imaginea tanarului candidat. Cat este el de popular in sanul comunitatii din care face parte, se va vedea in curand!
Zvonurile care circula prin Sichevita in legatura cu o anume intelegere preelectorala dintre el si candidatul liberal Ilie Jurca, chiar reale daca ar fi, nu ii vor aduce niciun fel de prejudicii de imagine, intrucat el fiind consatean din valea Ravensca si vecin cu liberalul, copilarind cu fiul acestuia, dar mai ales neavand afaceri, firme si vizibile interese economice in comuna, ar putea deveni un pol de atractie pentru voturile sichevicenilor ce detesta implicarea mediului economic in administrarea comunei. Si in felul acesta, ar putea deveni un serios sprijin pentru Ilie Jurca.

Cat despre profesorul Alexandru Moza, inscris doar pe lista de consilieri si mai degraba promotor cultural recunoscut in comunitate decat politician, domnia sa este dificil de etichetat, cu toate ca doctrina pe care o sustine, cu o buna promovare locala ar fi putut foarte bine sa revitalizeze o ideologie patriotica de exceptie, neaos romaneasca, ce ar fi venit cu success in coliziune cu celelalte orientari politice de import.

*

duminică, 22 mai 2016

Le-am reclamat pe Dochii la ISDC Resita!




Inainte de modificarile neautorizate


Dupa modificarile neautorizate
Marturisesc ca nu m-am asteptat ca lumea din Sichevita sa manifeste un interes atat de mare fata de situatia in care a fost adusa familia mea de un primar abuziv ce s-a aliat, de dragul voturilor, cu Dochiile cele lacome si cu Lazarovicii cei hotomani.

Cele 200-300 de accesari pe blog, cat aveau articolele mele saptamanal pana la inceperea procesului de partaj, s-au dublat in ultima perioada, si articolele au ajuns sa fie citite zilnic de catre 350-400 de persoane. Crescand numarul de cititori si lumea afland cele ce se petrec, am dobandit simpatia si compasiunea multor sicheviceni si am inceput sa primesc telefoane deopotriva de la multi oameni din comuna pe care nu ii cunosc, care imi spun ca ei nu au internet, dar le intra copiii si nepotii si le citesc la telefon cele scrise de mine.

Sincer sa fiu, ma bucura faptul ca lumea vede adevarul si ma bucura faptul ca lumea sustine ceea ce fac eu pentru a apara dreptul parintilor mei.

Iata, de pilda, dupa ce le-am reclamat pe Dochii ca au executat lucrari neautorizate la casa din Valea Ravensca, fara sa depuna la primarie cele trei dosare obligatorii cu proiecte si fara sa achite la bugetul local taxele legale, in comuna s-a aflat cate ceva, dar nu s-a aflat adevarul intreg.

Sigur ca i-am reclamat pe cei din neamul Dochiilor la Inspectoratul de Stat pentru Disciplina in Constructii, caci au facut acolo lucrari ilegale, fara sa ne spuna si noua, ca si cum ei ar fi fost cei ce au ridicat constructia si nu parintii mei, ca si cum ei si-ar fi vandut dota sa se construiasca, nu mama mea, ca si cum ei ar fi fost singurii proprietari acolo, nu impreuna cu tatal meu!

Trebuie sa spun aici un mare adevar: domnul Ghita Birtea, care este un mare domn si pentru asta il voi pretui mereu, cand a fost interogat ca si martor in procesul de partaj, si-a amintit ca in anul 1957, mama mea a primit la nunta zestre de la parintii ei doua platuri de casa la capul satului, acolo unde acum se afla casa lui Iovica Bora, platuri pe care le-a vandut in 1959, iar banii i-a dat socrilor ei sa termine construirea casei.

In luna octombrie a a acelui an 1961, casa a fost declarata la fiscul acelor vremuri, de catre tatal meu, care a facut si prima declaratie de impunere, la o valoare de atunci de 33.547,50 lei.
Dovada acestui adevar de necontestat sade in Adeverinta cu nr. 0039768 din 31 oct 1961, eliberata de catre Sfatul Popular al Raionului Moldova Noua - Sectiunea Financiara Oras Moldova Noua.

Baba Dochia si neamurile ei cele noi, la acea vreme maritata deja de 11 ani si avand un copil in varsta de 6 ani, pe actualul domn Mihail Sorescu zis "Ionica", nu a venit nicio zi la lucru sa isi ajute parintii si fratele sa termine mai repede constructia intrucat venea frigul iar casa batrana o demolasera ca sa foloseasca materiale din ea la noua constructie.

Acum insa, avand obrazul gros ca si talpa de bocanc, pretinde locuinta pentru ea, sustinand ca ea a ridicat-o si aducand adeverinte dubioase de la primarul Kramer ca sotul ei ar fi achitat taxele pe acea constructie inca din anul 1963!!!

Ce rusine! Cata nesimtire poate sa zaca intr-o femeie de 80 de ani! Dar in functionarii ce pretind ca Sorescu Mihail ar fi achitat impozitul pe locuinta din Valea Ravensca nr. 4, cu incepere din 1963? In 1963, Sorescu Mihail avea doar 8 anisori, bietul de el! 

Cum poate scrie asemenea minciuni acea functionara din primarie si cum pot semna si secretarul Subtire si primarul Kramer, acea minciuna? Ce vor spune cand vor vedea cele 29 de chitante de plata a impozitului, pe numele Pavel Beloia?

Profitand de faptul ca si pe fiul si pe nepotul lui Iova Dochia ii cheama in acte „Mihail”? Mihail, caine de circ! Sorescu Mihail-Milan platise el impozite, dar pentru coliba Dochiilor din Valea Sichevitei nr. 11 si pentru casa din sat cu nr. 191, in nici un caz pentru locuinta din Valea Ravensca nr. 4, cum se minte in acea adeverinta falsa!

Prin ceea ce Dochiile au construit si modificat in lipsa autorizatiei legale la acea casa, au fost periclitate, pe langa rezistenta structurilor din lemn ale acoperisului si a celor din caramida ale peretilor, au fost periclitate si politele de asigurare a casei si anexelor, polite incheiate de catre tatal meu cu o multinationala din Timisoara, ce a trimis agent sa vada, sa fotografieze si sa evalueze constructia inaintea semnarii contractului de asigurare. Prin acele modificari aduse structurii de rezistenta, acele polite puteau fi invalidate de catre asigurator, motiv pentru care Dochiile au fost deja chemate in judecata de catre compania asiguratoare ca sa plateasca daunele rezultate la contractul de asigurare.

Recunosc ca mi-a facut placere sa adresez reclamatia si sa o insotesc cu fotografii cu casa respectiva inainte si dupa modificarile neautorizate.
Am aflat ca primarul Kramer, la care a ajuns in final reclamatia mea, s-a pus in fruntea comisiei de cercetare administrativa ce a mers pe Valea Ravensca sa constate neregulile reclamate.

Chiar daca este depasit termenul la care Inspectoratul de la Resita trebuia sa imi raspunda, ma astept ca primarul sa fi fost corect cand s-a autonumit in fruntea acelei comisii, adica sa le amendeze pe Dochii cu 1000 de lei asa cum cere legea, sa le ceara prin notificare scrisa sa intocmeasca si sa depuna la primarie dosarul cu proiectul de urbanism, cel de rezistenta si cel de instalatii, proiecte ce vor trebui sa fie elaborate de tot atatia ingineri, iar daca intr-un an de zile acest lucru nu se intampla si Dochiile nu obtin certificatul de urbanism si autorizatia de construire, sa ii amendeze cu 50.000 de lei si sa le demoleze modificarile aduse, cu imputarea cheltuielilor de demolare.
Asa cere legea. Crede cineva din Sichevita ca Nicolaie Kramer va proceda in acest mod? Vom trai si vom vedea!


A, sa nu uit: cu aceasta ocazie am aflat cine vrea sa cumpere casa ridicata de parintii mei pe Valea Ravensca – un ins spalacit ce a strans ceva banuti pe unde a umblat si lucrat, din care a finantat lucrarile ilegale la casa. Simpatic tipul, dar cam prea slobod la gura. Prea o apara cu foc pe baba Dochia ca sa nu se subinteleaga ca ii apara nora!  Si asta numai dupa ce am reclamat modificarile ilegale la locuinta si  i-am periclitat proiectul de a o cumpara! 

*

sâmbătă, 21 mai 2016

Laudatorii lui Kramer impotriva criticilor sai





Fiind in relatii apropiate cu Kramer ori din alte motive personale sau familiale, diversi sicheviceni multumiti de prestatia sa in ultimii patru ani, ii aduc laude prin comment-uri postate in raspuns la dezvaluirile mele ce privesc lungul lui sir de acte abuzive. Ceea ce nu este deloc rau, intrucat se dovedeste ca in Sichevita exista resurse pentru dialog in contradictoriu, lucru de care ma cam indoiam, ca s-o spun pe sleau. Dar se mai dovedeste prin asta faptul ca unii dintre consatenii primarului pot fi cu mare usurinta intoxicati si manipulati.

In general, acei apropiati ai primarului, pe care din principiu eu ii respect fara a-i cunoaste si in pofida atitudinii lor de adversitate fata de mine, acei apropiati au o argumentatie defecta prin care argumenteaza stereotip: primarul a facut pentru comuna cutare sau cutare lucru!

Exista un evident defect de logica in argumentatia lor si acesta ii aduce in postura de victime ale manipularilor lui Kramer.

Sa ma explic!
Nimeni nu neaga lucrurile bune pe care Kramer le-a facut in comuna, nici macar eu, dar nimeni nu se intreaba de ce a facut el lucrurile bune? Cum, de ce le-a facut, vor intreba sustinatorii lui. Pentru ca este un primar bun, singurul primar bun ce l-a vazut Sichevita, vor completa ei.

As! Sa fim seriosi! Primarul este un manager slab si nepregatit.
Primarul a facut acele lucruri pentru ca a primit salariu pentru asta! 
Primarul era obligat sa faca acele lucruri, asa cum Duica are obligatia sa duca scrisorile si pensiile!
Asta a fost treaba primarului – sa faca lucruri si sa fie platit pentru ele.

A asfaltat drumurile prin comuna? Sigur! Asta era sarcina lui! A ridicat o sala de mese in curtea primariei? Da. Asta era treaba lui! A organizat paza contra incendiilor si lupta cu focul cand s-au aprins casele oamenilor? Da. Pai asta era treaba lui! A organizat aniversarea a 650 de ani de atestare documentara a comunei? Da. Asta era treaba lui! Acestea erau obligatiile sale, sa faca lucruri in folosul comunitatii!

Acum, daca le-a facut sau nu pe toate care ii sedeau in fisa postului, daca le-a facut bine sau rau, daca le-a facut in folosul lui personal sau al comunitatii, daca a savarsit abuzuri la cererea unora impotriva altora, ca in cazul familiei mele, astea sunt cu totul alte probleme si vor fi dezbatute in alt context.
Dar aici vorbim despre “ce bun este primarul ca uite, a facut aia si ailalta!”

Mergand pe logica asta, ar trebui ca cel ce isi face treaba in Sichevita sa fie ales primar! Pai cum? Il alegem primar pe Vladimir care repara reteaua de internet din comuna? Nu? De ce nu, caci isi face treaba!
Sau pe Duica, ce duce scrisorile la adrese? Nu? Pai de ce nu, caci si ea isi face treaba pentru care este platita!
Sau pe medicul de familie ce consulta pacientii sau ii trimite la specialist? Nici pe el nu il alegem? Dar isi face treaba si primeste salariu pentru asta!
Sa ii facem primari pe toti odata, sau pe rand, dar sa ii facem primari, caci indeplinesc conditiile logicii schioape pe baza careia apropiatii lui Kramer il sustin in fata criticilor mele!

Primarul nu se alege dupa ceea ce ramane bun in urma lui, caci asta este treaba lui de primar, asta scrie in fisa postului sau, sa faca lucruri bune pentru localitate. Sa se puna in slujba celor ce l-au ales, sa faca zi de zi de zi lucruri bune, astfel ca sa le fie bine tuturor contribuabililor, indiferent daca a fost votat in unanimitate sau doar de jumatate plus unul dintre consatenii lui. Sa se inteleaga bine cu consilierii, sa le dea proiecte pentru a le vota si sa le puna in executare hotararile.  

Conducand sedintele consiliului local, primarul se supune hotararilor acestuia si ii duce la indeplinire hotararile. El trebuie sa organizeze eliminarea gropilor din carosabil, iluminarea stradala, functionarea hidrantilor, colectarea taxelor,  si gunoaiele sa fie colectate, investitiile sa fie duse la indeplinire, scoala sa aibe lemne pentru sezonul rece etc, etc!
 
El are obligatii egale fata de toti, nu ii poate discrimina pe unii in favoarea altora, asa cum a procedat Kramer cu familia mea si pentru care acum plateste cu propria lui imagine.

Primarul se alege dupa alte criterii, pe care nu le voi enumera aici, caci nu vreau nici sa epatez si nici sa dau lectii electoratului din Sichevita. Fostii mei studenti care au ajuns primari sau consilieri cunosc acele criterii si ar putea confirma realitatea si veridicitatea lor.

Dar - sa fiu bine inteles: alegatorul il voteaza pe candidatul in care are incredere.
Dar cum se formeaza acea incredere? In doi timpi si trei miscari, mai simplu ca buna ziua!

1. Alegatorul vede din ce familie provine candidatul.
2. Alegatorul vede cine finanteaza campania candidatului.
3. Alegatorul vede cat sunt de realiste promisiunile candidatului. 

Daca aceste trei lucruri sunt clare in capul alegatorului si conforme cu modelul sau de atitudine civica, el ii va acorda toata increderea acelui candidat si il va vota cu ochii inchisi!

Asadar, daca alegatorul apreciaza scandalurile, betiile, furturile si hotiile din familia candidatului, daca ii convine ca acel candidat este prieten cu diversi traficanti, cu hoti din padurile si carierele comunale, daca ii surad promisiunile de sprijin pentru obtinerea de ajutoare sociale, daca il bucura protectia fata de politia locala in cazul in care va fi prins, fara discutie ca acel candidat va fi votat cu amandoua mainile de catre alegatorul respectiv!

Daca insa alegatorul apreciaza favorabil un candidat ce provine dintr-o familie serioasa, cunoscuta cu o gospodarie curata, fara pete pe obraz si in cazierul judiciar, fara prietenii in lumea interlopa sateasca, ce promite in campanie doar atat cat poate face un primar, care se bate cu sefii sai de la Resita pentru fonduri necesare comunitatii (nu lui personal), atunci acel alegator va face la urna o cu totul alta alegere!

Nimic nu depinde de candidat!
Totul depinde de alegator si de criteriile valorice dupa care doreste sa fie organizata viata comunei in care traieste el si familia lui!

Depinde de care parte vrea alegatorul sa se situeze: de cea care vrea binele colectiv sau de cea ce isi vrea doar binele propriu!

**

vineri, 20 mai 2016

Sichevita in siajul lui Frunzaverde Foaielata







Disparitia cuplului Frunzaverde-Ghiorghioni de la carma judetului Caras Severin a luat prin surprindere mediile politico-administrative si cele economico-financiare din Banat, dovadu-se inca o data ca cei care au lucrat in dosarele de urmarire penala au respectat regulile de secretizare si compartimentare a muncii.

Actorul principal – condamnat!
Nimeni nu s-a asteptat ca cei doi sa dispara din peisaj atat de repede, caci nimeni nu a avut idee care pot fi consecintele penale asupra cuplului ce adusese judetul la coada saraciei din Romania. Parea ca nimeni nu le vazuse faptele, ale lor si ale altora, decat poate cele doua-trei institutii cu atributii impotriva coruptiei – SRI, politia si parchetul!  
Vazand caderea baronului portocaliu si socotind ca lor nu li se poate intampla una ca asta, cei ramasi in libertate l-au uitat in secunda doi pe Frunzaverde, si-au scuipat in san, si socotind ca le-a venit randul la placinte, si-au scuipat si in palme si au inceput sa ridice priviri pofticioase catre mormanele de bani publici!

Cursa succesorilor!
Cand a devenit clar pentru toata lumea ca s-a tras cortina definitiv peste cariera gruparii PDL-PNL, in golul decizional au fost brusc absorbiti, ca intr-o gaura neagra, toti sefii de filiale politice din judet, cu mic cu mare.
Adica sefii celorlalte partide – socialistii si liberalii, adica Mocioalca, Vela si cativa trepadusi locali ce le tin isonul, odata cu alti cativa sefi de filiale de care nu se auzise dincolo de Valea Barzavei. Niciunul dintre acestia insa nu purta sortulet portocaliu, deci nu se afla in cartile filate de gruparea masonica ce il protejase ani de zile pe Frunzaverde si mai apoi, la recomandarea sa, alti ani buni - pe Traian Basescu.
Mai mult de un deceniu, cei doi fusesera utili lojei, insa dupa ce Basescu a trebuit sa plece de la Cotroceni, dragostea fata de ei a luat sfarsit, intrucat loja a trebuit sa faca loc alteia la masa cu placinte.

Unii sefi de filiale resitene de la partide chiar luasera o atat de mare viteza spre intrarea principala a consilului judetean si usa capitonata a cabinetului unu, ca propria inertie i-a aruncat de nu s-au vazut si s-au trezit scosi din politica pe poarta din spate, ceea ce a mai stavilit putin din avantul celorlalti, care repede au pus frana, transformand goana catre acel fotoliu in mers repejor, cu ochii insa pe ceilalti contracandidati.

De la Resita la Sichevita
Tendinta de umplere a vidului politic astfel aparut a provovat miscari nu doar in orasele din judet, dar si peste tot in mediul rural, mai ales in indepartata, prafuita si uitata comuna  Sichevita, aflata spre ghinionul ei - la marginea Caras Severinului, a Romaniei si a Uniunii Europene.
La marginea noii lumi, ca sa zicem asa!
La Sichevita, cei nu neaparat cu pregatire in administratie sau in alt domeniu, dar cu evidente dorinte de accedere administrativa, cei ce doreau sa isi taie macar o felie din bugetele locale, au cautat repede pavaza politica - fara de care in Romania democratica nu se poate face administratie, nu-i asa? Si au inceput sa isi caute sustinere – unde altundeva decat la Resita, acolo unde se aflau batuti tarusii decizionali ai sefilor de partide de la Bucuresti!

Vechile adversitati reincarcate la Sichevita
Nefiind niciodata incheiate bataliile pentru banii destinati comunitatii sichevicene, intre cei ce cunosteau gustul banului din contracte cu statul, brusc au fost dezgropate securile si scoase cutitele din teaca! Vechile rivalitati locale dintre firmele locale ce gustasera contracte cu primaria s-au innadit in mod fatidic cu rivalitatile pentru ocuparea posturilor din administratie, locurl unde se decide cine primeste contracte locale si cine nu!
Tensiunile si rivalitatile au dus la certuri, la amenintari, la demisii si rupturi, mai ales ca in intervalul preelectoral, se stie doar, este liber la tradari, plecari din partide, reorganizari – la traseim, vorba ceea!

Si iata-i pe toti in plina campanie electorala! Iata-i in plina confruntare!
La o prima privire, in cursa electorala pentru ocuparea scaunului de primar al Sichevitei se afla o sumedenie de candidati si de partide!

La o privire mai atenta insa, se vede ca Nicolaie Kramer a plecat de la PDL-ul creat de Traian Basescu din dispozitia lojei, a ratacit o vreme pe la PNL-ul reesapat de presedintele Iohannis, Vasile Blaga si Alina Gorghiu, si a ajuns in aceasta primavara la PSD din dispozitia lui Frunzaverde Foaielata. Fostul baron portocaliu traseist, nemultumit ca liberalii sai adoptivi l-au lasat fara sprijin in fata DNA, s-a razbunat pe cei doi co-presedinti si, facand un pact cu  Ion Mocioalca, i-a predat acestuia, cu arme si bagaje, toate trupele democrat-liberale carasene pe care le controla in interiorul PNL.

Ce avem, asadar, la Sichevita?

Partida liberala
Sa existe vreun candidat liberal authentic in filiala locala ce detine totusi un puternic nucleu anti PSD? Nu, intrucat Ilie Jurca fusese PSD-ist pana in urma cu cateva saptamani, el ajungand la liberali pe postul lasat liber de Kramer, numai dupa ce acesta primise ordin de la Resita sa dezerteze din nou, la PSD de data asta. 
Plecarea lui Jurca de la PSD si ruptura lui violenta de grupul de firme abonate la contracte cu primariile de pe Clisura Dunarii, firme situate in jurul d-lui Ghita Birtea (pe care eu personal il respect pentru adevarurile spuse in calitate de martor al Dochiilor in procesul de partaj judiciar), cele doua acte de mare impact local s-au produs doar dupa ce Kramer a schimbat grupul ce ii umple buzunarele cu bani in aceasta perioada ca sa ia ochii alegatorilor, l-a tradat pe Vela si a batut palma cu Mocioalca. 
La urma urmei, Ilie Jurca nu trebuie sa apartina unui anume partid ca sa poata gospodari comuna si comunitatea. Daca este bun organizator, o poate face din oricare partid, iar votantii il vor ierta ca a fugit de colo-colo.

Partida social democrata
Vreun candidat socialist authentic? Nu, intrucat Nicolaie Kramer nu a stiut niciodata ce a fost – pedelist, liberal sau socialist, iar acum nici atat nu stie cu ce se ocupa politologia sau ce e aia doctrina social – democrata, dupa cum nu a stiut niciodata ce e aia doctrina democrat-liberala sau liberala. El tine ca orbul de bata de sfaturile lui Frunzaverde Foaielata, caci mai mult nu stie.
Eu am fost un simpatizant al partidelor de stanga prin formatia mea ce a inceput in tinerete si s-a sfarsit tocmai la pensionare. Am pretuit oamenii saraci si harnici, intrucat si eu fac  parte dintre ei. In pofida sumei de pe cuponul meu de pensie, nu platesc nicaieri niciun leu impozit, neavand nicio avere, dupa modelul de ofiter din vechime, ce avea doar epoletii de pe umar, sabia si solda. 
Cotitura facuta de Kramer m-a adus insa in postura de a-l tine in cuiul catarii chiar si in noua sa locatie politica, de urmare eu devenind antipatic membrilor si simpatizantilor social democrati din Sichevita, intrucat criticandu-le candidatul (pentru fapte strict contrare legii si familiei mele), aduc daune de imagine si partidului lor. 
Regret asta, dar fac trimitere la articolul "Lista abuzurilor ..."

Partida taranista
Vreun candidat taranist authentic la Sichevita? Nu, caci Saulica Beloia nu este recunoscut decat de una din cele doua grupari taraniste aparute dupa ce Gheorghe Ciuhandu, primarul corupt al Timisoarei, a fost zvarlit afara de la conducerea partidului de catre membrii cu mare vechime. Atunci, un anume avocat Pavelescu a rupt o jumatate din partid, lasand cealalta jumatate unui anume Milut. Nici nu stiu cu care din cei doi voteaza tizul meu de la Sichevita! 
In Sichevita circula insa zvonuri potrivit carora candidatul taranist, de altfel fara nicio sansa de victorie, ar avea drept unica sarcina primita de la Kramer si sefii lui de la Resita sa capteze pe buletinul sau de vot acea parte indecisa a electoratului, care nedorindu-l nici in ruptul capului pe Kramer, ar putea merge spre Jurca. 
Aceasta alianta stanga - dreapta insa, dintre PSD si PNT-CD, goala de orice nuanta doctrinara, arunca o lumina sordida asupra moralitatii celor implicati si nu poate decat sa starneasca repulsia alegatorilor.

Partida populara
Vreun candidat popular autentic? Nu, caci cei cativa PMP-sti existenti in Sichevita ii injurau de mama focului pe americani pana la aparitia lui Teodor Damian avand in buzunar desemnarea de candidat pentru primarie. 
In pofida impactului negativ initial dintre Damian si grupul local de sustinatori ai lui Basescu, grupati in jurul lui Kramer si legati de acesta prin contracte cu firmele membrilor lor de familie, acesta a fost totusi acceptat cu anumite mormaieli infundate.
Acum, ca Damian are vechime in politica mai mare decat partidul din care face parte, nu este nicio problema cata vreme BEJ Caras Severin a admis candidatura cu  noile insemne ale partidului.

Iata insa ca in scurt timp si cu privire la Damian a aparut un zvon similar cu cel care il demoleaza pe candidatul taranist - ca ar avea un simplu rol decorativ in toata povestea electorala din comuna, el avand sarcina sa muste din electoratul indecis care nedorindu-l pe Kramer, ar fi putut sa il voteze pe Jurca. 
Zvonul respectiv ar putea avea un temei real, avand in vedere faptul ca Damian nu este exponentul vreunui grup care sa ii finanteze campania, asa cum sunt Kramer si Jurca. Intr-adevar, in vreme ce cei doi pot fi apreciati drept lideri ai celor doua grupuri economico-financiare locale, despre Damian nu se poate spune acelasi lucru.

O anume deosebire persista totusi intre Jurca si Kramer! 

O deosebire care poate face diferenta intre a fi ales si a nu fi ales primar la Sichevita!

Singura conditie este aceea ca alegatorii sa inteleaga unde este batut cuiul de bolta al campaniei electorale de la Sichevita. 
Despre asta insa, in urmatoarea analiza politica!

Partida Uneperista
Poate doar Adrian Suru, cel mai tanar si neprihanit dintre toti, ar putea fi un reprezentant authentic al formatiunii sale, caci el nu este manjit cu traseismele politice si nici cu acte de coruptie, abuzuri, furturi sau contracte cu statul. 
Dar, intrucat partidul sau pierde masiv sange dupa decapitarile de la varf, a scazut tensiunea si in arterele carasene, avand de suferit implicit imaginea tanarului candidat. Cat este el de popular in sanul comunitatii din care face parte, se va vedea in curand!

Cat despre profesorul Alexandru Moza, inscris doar pe lista de consilieri si mai degraba promotor cultural recunoscut in comunitate decat politician, domnia sa este dificil de etichetat, cu toate ca doctrina pe care o sustine, cu o buna promovare locala ar fi putut foarte bine sa revitalizeze o ideologie patriotica de exceptie, neaos romaneasca, ce ar fi venit cu success in coliziune cu celelalte orientari politice de import.

Bani publici, nu politici publice!
Incet-incet, toata lumea din Sichevita a inteles ca batalia electorala nu este una pe politici publice, ci una pe banii publici! Ca primaria este vazuta nu ca o institutie aflata la dispozitia satenilor, ci ca un purcoi de bani pe care candidatii se intrec care sa se cocoate mai repede!
Un intelept din comuna mi-a si spus-o pe sleau: candidatii la primarie doresc bani publici, ei nu doresc politici publice! Nu l-am contrazis, omul era sincer, nu avea de ce sa imi ascunda adevarul.
Ramane insa de vazut ce doresc sichevicenii! Ori una, ori alta, ei vor trebui sa o spuna raspicat in ziua votului!
Abia dupa aceea vor putea spune ca merita ceea ce si-au ales! Abia pe urma, cativa, putini la numar, se vor bucura de contractele cu primaria.

Abia pe urma, cei mai multi, care le-au dat voturile, vor regreta. 

*