Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 22 ianuarie 2017

Noutati despre colectarea gunoiului pe Clisura Dunarii



Deponeul de la Lupac este finalizat 100%, fiind în prezent în faza de testare și dacă testările vor ieși favorabil reprezentanții Consiliului Județean spun că la jumătatea anului acesta va deveni funcțional. 
Pentru colectarea și transportul deseurilor din cele șase zone ale județului au fost organizate licitații. 
Pentru 3 zone au fost semnate deja contractele: zona Herculane, Oravița și Oțelu Roșu. 
Zona Reșița este în contestație la Curtea de Apel Timișoara.
Zona Moldova Nouă și zona Bozovici urmeaza să fie scoase din nou la licitație, neexistând încă nicio ofertă de licitație depusă pentru acestea.
Tariful practicat de operatorul contractat cu Consiliul Județean este de 174 de lei pe tonă plus TVA, pentru deșeul neselectat. 
Daca deșeul este selectat, se scad acele operațiuni de selectare și pretul va scădea semnificativ, putand ajunge chiar și până la jumătate din cel inițial. 
Asadar, populatia trebuie educata sa sorteze gunoiul menajer, adica sa il predea colectorului pe categorii - plastic, metal, sticla, hartie. 
Deci colectorului ii vor trebui mai multe masini, specializate pentru fiecare tip de deseu. (Info CS)

Si drumul din Sichevita?


În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Caraş-Severin din data de 20 ianuarie 2017 s-a discutat modul în care se va folosi excedentul bugetar de la nivelul Consiliului Județean și din bugetele unor instituții din subordinea instituției. Dintr-un total de aproximativ 47 milioane lei, 37 de milioane vor fi merge la secţiunea de dezvoltare. 
Aproximativ 8 milioane de lei vor fi cheltuiţi pentru refacerea unor segmente de drum din judeţ, o necesitate, constatată de foarte multă vreme.
Drumurile judeţene reprezintă cu adevărat o moştenire grea pentru actuala administraţie județeană. Faptul că asfaltările la nivelul judeţului au fost prost făcute sau nu au fost realizate reabilitări decât în mică măsură, este de actualitate. 
După arestările lui Ianăș Roșeți și Ionesie Ghiorghioni au început să iasă la iveală detalii legate de lucrări decontate, dar realizate necorespunzător, sau în unele cazuri, chiar deloc.
Iar in judet, carasenii au simtit pe pielea lor rezultatul furtisagurilor. 
Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a transmis următorul mesaj: 
,,Mare parte din bani, mai exact 7.843.000 lei, vor fi folosiți pentru refacerea drumurilor județene din interiorul unor localități, proces nefinalizat în 2016 deoarece toate ofertele depuse la licitație nu au fost conforme și vom relua procedura. 
De asemenea, banii alocați de Guvern, anul trecut, pentru refacerea infrastructurii afectate de calamități naturale produse de inundații, care au venit destul de târziu, vor fi folosiți, cu aceeași destinație, în 2017.”
Fata de aceasta stire, la Sichevita, satenii se intreaba daca si drumul ce trece prin comuna lor, renumitul DJ 571/A,  va beneficia de o restaurare. (Vocea Resitei)