Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 28 noiembrie 2014

Hotul de la Carsie loveste din nou!






In anii trecuti, micuta comunitate rurala de la Sichevita a fost ravasita de vestea unor fapte ce nu se mai intamplasera de zeci de ani: cineva dintre locuitori fura!

In urma cu cca 5 ani, un satean din Carsie, caruia ii dispareau de bune bucati de vreme, bunuri din gospodarie – lemne de foc din curte, tuica din butoi, ceapa din pod, cartofii din podrum, ponevile din arman, faina din carlita, untura din canta si multe altele, s-a pus la panda si a prins o femeie ce hotomanea in casa lui. Profitand de lipsa de acasa a omului, hoata urca in podul casei sale pe o scara exterioara, de acolo cobora in holul casei pe o alta scara, fura ce gasea si pleca pe drumul pe care venise, incarcata cu bunatati. Pagubasul a prins-o in camara cu alimente si primul sau impul a fost sa bage furca de fier in ea, dar femeia fiind gravida, omului i s-a facut mila si a chemat politia din Sichevita.  
Plutonierul Cercel, venit la fata locului, a intocmit documentele necesare si de atunci pagubitul inca asteapta un raspuns din partea Politiei Sichevita.

Trecusera in anul 2013,  prin comuna, lucratorii unei societati din Coronini, care instalau infrastructura necesara distribuirii de internet, telefonie si CATV de-a lungul drumului Judetean 571/A Moldova Noua-Padina Matei- Garnic- Sichevita si cineva a furat o rola cu fibra optica din camionul muncitorilor, in zona localitatii Carsie. 
Nici pana astazi hotul nu a fost prins, caci nu avea cine sa se ocupe de fapta!

Cu un an inainte, o societate din Gorj, care incerca sa capteze un izvor cu apa potabila pe Valea Camenitei, in vederea imbutelierii, a fost praduita in zona Carsie de bunuri constand in echipamente, ce depaseau suma de 10 000 de lei, constand in generatoare, motofierastraie si conductori electrici. Hotul a scapat nepedepsit, neaflandu-se cine sa se ocupe de prinderea lui...

In anul 2013, mama mea scosese ceapa din gradina – cca 5 cotarite cu doua manusi, o legase in cununi si o agatase pe fatada de apus a grajdului, ca sa se usuce la soare. Intr-o noapte, cineva ii otravise cainele si ii furase cca o treime din ceapa. Hotul a scapat si de data aceea!
In acest an, o societate de constructii din Oravita, care reconditiona Drumul Judetean 571/A, a fost jefuita, in zona localitatii Carsie, de cca 160 litri de carburanti, necesari functionarii utilajelor. Nimeni nu l-a prins inca pe faptas!

Iata ca de curand, aflandu-ma la Carsie, la mama mea, intr-o noapte m-a trezit o mare harmalaie de la marginea curtii casei. Am luat lanterna – proiector si am iesit in curte. Dincolo de gardul curtii, unde se aflau parcate un buldozer si un cilindru ale firmei de constructii ce lucra la drumul judetean, Vicu, paznicul de nadejde al curtii casei mamei mele, facea o larma de nedescris si lara ca la lup! 
Era semn ca zacupise pe cineva si acum il tinea la respect. L-am strigat, cainele s-a intors spre mine si in secunda urmatoare acel cineva prin la colt, un ins mic si cocosat, a zbughit-o la fuga. 
Cainele – dupa el, prin poiana, prin livada cu pruni, la deal spre casa Stanei!

In graba sa de a scapa de coltii paznicului, hotomanul poftitor de motorina din rezervoarele utilajelor, lasase la locul faptei un bidon mirosind a motorina si un furtun.

Le-am fotografiat si le afisez, astfel incat insul sa si le recunoasca si sa vina sa le recupereze de la mine!