Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 19 august 2015

Si cat m-am rugat de Frunzaverde! Era in 2010



Stimate Domnule Presedinte


In urma unei investigatii jurnalistice efectuate de catre d-l Ciprian Iancu, (redactor sef al publicatiei „Replica” din Hunedoara), investigatie data publicitatii in cotidianul „Evenimentul zilei” la data de 6 mai 2009 sub titlul „Drumul bolovanilor”, ati fost consultat telefonic cu privire la implicarea Consiliului Judetean Caras Severin in asfaltarea DJ 571 Garnic-Carsie-Sichevita, tronson de drum judetean lung de 5 km.

Era vorba de un tronson de 5 km din care 2 km de drum in panta abrupta, care iarna se inchide in mod natural circulatiei prin caderea zapezii si care se redeschide circulatiei cand omatul se topeste. Este dificil de enumerat toate neajunsurile suferite de locuitorii satului Carsie prin blocarea drumului.

Investigatia jurnalistica a fost efectuata in satul Carsie din comuna Sichevita, sat populat cu cca 100 de suflete, oameni simpli de munte, intre care am avut insa norocul sa ma nasc si sa cresc si intre care ma reintorc cu placere pentru a-mi vedea parintii.

Pe deplin informat, ati declarat jurnalistului, cu autoritatea ce va caracterizeaza, faptul ca desi DJ 571 nu se afla in planul de investitii pentru modernizare si asfaltare intocmit de catre CJ CS pe anul 2009, acesta va deveni practicabil pana in toamna acestui an, precizand expres ca „In perioada urmatoare, drumul va fi reparat si pietruit ...”.

Recent a devenit public faptul ca pentru Regiunea de Dezvoltare V Vest, fiind depasit plafonul de fonduri europene alocate pe domeniul 2.1. - „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/ reabilitarea şoselelor de centură”, s-a sistat depunerea de noi proiecte pana in anul 2013.

Va rugam respectuos sa ne comunicati in ce termen se va produce rapararea si pietruirea retinuta si notata de Dv la data discutiei cu reporterul EvZ.

Va rugam sa ne comunicati cu exactitate in ce an vor fi inclusi cei 5 kilometri de drum judetean dintre Garnic si Sichevita, in planul de investitii pe domeniul 2.1. - „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene...”.

Intrucat problema in discutie ne framanta in cel mai inalt grad, solicitam respectuos sa dispuneti a ni se formula raspuns scris la dilemele noastre in termenul legal, astfel incat sa putem lua din timp toate masurile astfel incat in iarna ce va veni sa nu mai suferim din cauza intreruperii complete a circulatiei pe segmentul Carsie-Garnic si Carsie-Sichevita si a imposibilitatii de luare a legaturii cu institutii de ordine publica, administratie, invatamant si mai ales sanatate.

Atasam copia articolului „Drumul bolovanilor”.


In numele mai multor locuitori,

Cu respect,

Col (r) Beloia Saul,
Timisoara, 300161 str. Ion Ghica nr. 1, ap. 3

20.04.2010


Domnului Presedinte al Consiliului Judetean Caras Severin,


Dr. Sorin Frunzaverde

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu