Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

joi, 8 decembrie 2016

Si la Sichevita este inceputa cadastrarea gratuita


Cetăţenii trebuie doar să permită accesul pe proprietate şi să coopereze cu topografii

Lucrările de cadastrare se fac la nivel de localitate, nu individual, se arată în informaţiile puse la dispoziţie de către ANCPI. Asta înseamnă că nici persoanele fizice şi nici cele juridice nu sunt nevoite să ceară autorităţilor efectuarea cadastrului.

"În cadrul PNCCF, proprietarul/ posesorul/ deţinătorul imobilului este beneficiarul, dar nu este cel care iniţiază efectuarea cadastrului. O persoană fizică/juridică poate beneficia de înregistrarea gratuită a imobilului/imobilelor pe care le deţine, în cadrul PNCCF, în momentul în care încep lucrările de cadastru sistematic în UAT-ul (unitatea administrativ-teritorială - n. red.) pe raza căruia se află imobilul/imobilele. Pe măsură ce o UAT e inclusă în PNCCF, au loc acţiuni de informare a locuitorilor. Acestea sunt realizate cu sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale", explică reprezentanţii Agenţiei.

Aşa cum se arată în Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare, primarii localităţilor în care se fac cadastrări trebuie să informeze deţinătorii de imobile (prin afişare sau prin alte mijloace de publicitate) că sunt obligaţi:
  • să permită accesul specialiştilor să execute măsurătorile;
  • să prezinte actele juridice referitoare la imobile;
  • să identifice limitele imobilelor împreună cu echipele care realizează lucrările de specialitate;
  • să verifice informaţiile privitoare la imobilele pe care le deţin, în etapa de publicare a documentelor tehnice cadastrale.
În situaţia în care cetăţenii nu pot sau nu vor să coopereze cu autorităţile, identificarea limitelor imobilelor se face în lipsa acestora

Mai precis, specialiştii topografi se informeaza de la află de la primărie, care detine toate informaţiile necesare pentru lucrările de cadastrare.

***

Un comentariu: