Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 31 mai 2019





Motive de scadere in bazinul electoral al PSD
- fals tratat de dezamagire -
(opinii prelucrate dupa un amic jurnalist)

1. PSD a pastrat deschise vechile teme de campanie si a deschis altele noi, fara a observa ca cele venite de la adversari sunt otravite. Lupta cu statul paralel a fost orientata inspre trecut, catre epoca Băsescu, fara sa se tina cont ca mana sa dreapta, Coldea, fusese deja ejectat. Desi combatea cu vioiciune, partidul ramasese fara adversar direct, intrucat Iohannis, parand aparat de un scut invizibil, nu era atacat. Din acest motiv, electoratul PSD, care cauta satisfactii in atacarea presedintelui, a ramas dezamagit.
Tema Justiției, vadit otravita si abil inserata de catre Iohannis si Opozitie in agenda publica, si-a atins tinta si a amplificat adversitatea fata de PSD a segmentelor care îi adusese la putere si pe Băsescu și pe Iohannis (circa 6 milioane de alegători). Replica data de catre PSD acestei teme nu a oferit insa nicio satisfactie votanților sai (anti Basescu si anti Iohannis, cei 5 milioane,  care au ramas si ei dezamagiti).
Marele succes de demitere a lui Kovesi a fost realizat de Tudorel Toader (non PSD), pe care ulterior PSD l-a renegat si demis, sustinatorii (si-ai PSD-ului si-ai lui Toader) ramanad din nou dezamagiti si debusolati.
În cazul OUG 114, PSD a iritat angajatii (oricum adversi prin formatie) care lucrează în multinaționale (de la gulerele albe pana la portari) si a dezamăgit propriul electorat naționalist, cand a renuntat la impozitarea strainilor, care ar fi adus bani la bugetul tarii.
PSD a repetat greseala lui Ponta, care a dat înapoi la Roșia Montană, dezamagind și pe cei care doreau locuri de muncă si creștere economică și pe cei care aveau temeri legate de ecologie, dar și propriul electorat naționalist (ce combatea investiția străină).
PSD a încercat să împace toate categoriile de alegatori (si-ai stangii si-ai dreptei), nu să isi mulțumească doar propriul electorat, si asta in timp ce Iohannis isi hranea zilnic propriul electorat cu sloganuri anti-PSD ramase fara replica (fapt ce iarasi a dezamagit).
PSD a copiat in oglinda modelul de campanie al lui Iohannis si s-a comportat ca un candidat la prezidențiale, neglijand faptul ca electoratul PSD avea sa gaseasca pe buletin nu un singur nume, ci o lista de candidati. Dezamagirea electorilor sai a aparut in cabina de vot cand acestia au trebuit sa voteze nume din afara PSD, fapt ce sugera ca in partid se terminasera oamenii de valoare. In acel moment, probabil, ștampila a glisat inspre alta casuta.
PSD a oferit beneficii nesolicitate de populatie (burse pentru studenți, călătorii gratis pentru studenti, alocatii dublate, salarii dublate in invatamant si triplate in sanatate), în vreme ce dorințele explicit formulate (vrem autostrăzi, vrem inapoi banii de la FNI) nu au fost indeplinite.
PSD a taraganat sau respins cu obstinatie reconsiderarile cerute insistent de catre mediile de rezervisti militari, care dupa 2016 nu au beneficiat de nicio majorare a pensiilor militare de stat. Ca atare, sutele de mii de rezervisti militari s-au inscris pe deja lunga lista a nemultumitilor si dezamagitilor.
In contrareplica, PSD a vorbit cu obstinatie despre cresterea pensiilor civile, fara ca acest lucru sa se si intample - decat ici si acolo, spre dezamagirea celor mai multi pensionari civili.
Finalmente la acest capitol, PSD a ezitat indelung sa ridice soldele personalului militar activ la standardele NATO, parand ca o face ca sa razbune interceptarea comunicarilor Olgutei pe vremea cand era ministru al muncii, fond pe care si purtatorii de galoane si familiile lor au ramas si ei dezamagiti.
**************

duminică, 3 martie 2019

SOC: Potrivit primăriei, Bulevardul Sudului ar avea o lungime de 1.281,75 metri !!!





Bulevardul Sudului, provocarea de 10 ani! 
Două firme vor să modernizeze șoseaua, fără prelungire!

1. martie 2019 12:49

La zece ani de la pregătirea studiului de fezabilitate, reprezentanții Primăriei Timișoara trebuie să aleagă între două firme care vor să modernizeze și să extindă la patru benzi Bulevardul Sudului, fără să-l prelungească. Doar două societăți și-au depus oferta pentru proiectare și execuție. Suma maximă pusă la bătaie de primărie este de 2,5 milioane de euro.

Două societăți și-au depus oferta la licitația lansată de primărie în primele zile din luna ianuarie, pentru „proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții «Modernizare și extindere Bd. Sudului»”. Ofertele s-au putut face până în 28 februarie, au fost deschise, se face evaluarea și se așteaptă să treacă perioada de depunere a contestațiilor. Abia prin aprilie am putea afla cine este firma câștigătoare.

Valoarea estimată a contractului este de 12 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 2,5 milioane de euro. Firma care va fi desemnată câștigătoare va trebui să facă atât proiectul, cât și lucrările efective și are la dispoziție 12 luni pentru a-și onora contractul. Vorbim despre tronsonul dintre Bd. Iosif Bulbuca (n.r. prelungirea lui Liviu Rebreanu) și str. Mareșal Constantin Prezan (n.r. fostă Lidia), o stradă cu două benzi de circulație și trotuare pietonale.
Povestea modernizării Bd. Sudului a început în urmă cu exact 10 ani. Mai precis, în aprilie 2009 a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate, făcut de SC Path’s Rout SRL, care includea și prelungirea șoselei, nu doar lărgirea la patru benzi pe tronsonul avut acum în discuție. Studiul a fost adoptat de consiliul local în ianuarie 2010, dar a fost uitat într-un sertar din primărie. La mai bine de nouă ani de la SF, oficialii primăriei au actualizat documentația, în cursul anului trecut, iar prețul estimat pentru lucrare a scăzut de la aproape 14 milioane de euro la aproximativ 9 milioane de euro, cu tot cu prelungirea vizată.

Patru benzi, piste de biciclete și cabluri în subteran
Doar modernizarea și lărgirea șoselei la patru benzi costă 2,5 milioane de euro, între Bd. Iosif Bulbuca și fosta str. Lidia. Bd. Sudului va fi o stradă de categoria a II-a, cu patru benzi de circulație, o parte carosabilă de 13 m lățime și o zonă verde de 1-1,5 m lățime. Se vor face și „platforme pentru parcarea autoturismelor, pe ambele părți ale carosabilului”, se arată în documentație. Conform SF, trotuarele vor avea între 2 și 2,5 metri lățime și se vor realiza din pavaj de dale autoblocante. La intersecții se vor face amenajări speciale pentru racord la nivelul părții carosabile, iar trecerile de pietoni se vor marca prin pavaj tactil.
Tot potrivit documentației, vor fi amenajate și piste pentru biciclete, pe ambele părți ale străzii. Vor fi bidirecționale și vor avea o lățime de câte 1,5 metri, fiind „desenate” între trotuar și zona verde.

Odată cu modernizarea șoselei se vor face amenajări și în intersecții: în cea cu Iosif Bulbuca va fi lărgit accesul spre Bd. Sudului de la o bandă la două benzi și va fi realizată și o alveolă pentru STPT. De asemenea, se va realiza o bandă suplimentară pentru virajul la dreapta de pe Bd. Sudului pe Bd. Iosif Bulbuca. Intersecția cu Mareșal C-tin Prezan va fi transformată în sens giratoriu cu două benzi.

În zonă va lucra și Aquatim, care a decis dimensionarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare. Cablurile aeriene vor fi mutate „în zona verde care mărginește carosabilul”, se arată în SF. Potrivit specialiștilor care au întocmit studiul de fezabilitate, studiul de trafic arată că Bd. Sudului va fi traversat de 22.538 de mașini pe zi, din care 6.426 vehicule de marfă.
Pentru ca Bd. Sudului să poată fi prelungit și mai departe de strada Lidia, reprezentanții primăriei ar trebui să facă unele exproprieri. Au fost discuții încă de pe vremea primarului Gheorghe Ciuhandu pe acest subiect, dar actualul edil spune că nu este de acord cu înțelegerea făcută în timpul fostei administrații. Potrivit studiului de fezabilitate, primăria ar trebui să cumpere un teren de 20.300 mp.

Investiția actuală va fi făcută cu bani de la bugetul local.
Bd. Sudului a fost „plombat” în anul 2013, când s-a așternut covor asfaltic pe 415 metri, dar și în 2014, când s-a schimbat carosabilul pe 875 m.
Trotuarul a fost reabilitat ultima dată în 2013, pe o lungime de 32 m.

Potrivit primăriei, Bulevardul Sudului are o lungime de 1.281,75 metri!

******************


luni, 25 februarie 2019

Detalii privind lucrarile de inregistrare sistematica a imobilelor



Detalii privind lucrarile de inregistrare sistematica a imobilelor


Acte de proprietate ce trebuie prezentate în copie însoțite de original, pentru imobilele neînscrise în Cartea Funciară:
  • Titluri de Proprietate
  • Contract de vânzare –cumparare
  • Contract de donație
  • Contract de schimb
  • Alte contracte încheiate în formă autentică
  • Certificat de moștenitor
  • Hotărâri judecătorești- definitive și irevocabile
  • Acte de partaj
  • Contracte de concesiune/superficie/închiriere etc.
Pentru imobilele deja înscrise în Cartea Funciară:

- Extras de Carte Funciară, însoțit de modul de dobândire.

Actele de identitate și actele de stare civilă ce trebuie aduse în copie simplă, pentru fiecare proprietar înscris în actul de proprieate al terenului:
- Carte de identitate/buletin de identitate
- Pașaport dacă este cazul
- Certificat de căsătorie
- Certificat de naștere și certificate de deces(în situația succesiunilor nedezbătute)
***************