Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 19 februarie 2014

Drept sichevicean




Tare mare suparare poti isca sa crezi cumva ca e un drept al tau sa indraznesti macar! Sa indraznesti sa iti separi pamantul de cel al neamurilor pe care, nu-i asa, nu tu ti le-ai ales! Sa iti aperi ce-i al tau si sa atragi atentia vecinului ca pe viitor, dupa 7 ani de folosinta, sa mai treaca si prin pamantul lui, alaturat de al tau! Atata iti trebuie sa iti cauti dreptatea la primaria locala! Se vor supara pe tine toti, dar absolut toti, vei fi aratat cu degetul, ti se vor adresa cuvinte grele si urate, se va spune ca nu te mai saturi de pamant, ca iei de la gura vecinilor tai! 
Indrazneste numai sa ceri iesirea unei comisii la fata locului, care sa inchida drumul cu pricina si te vei pomeni cu blesteme, calomnii si injurii inclusiv din partea copiilor celor ce fac parte din comisie! 
Vei afla cu acest prilej ca seful de post abia asteapta "sa iti faca bucata"! 
Ca la scoala, corpul diadactic se intreaba cu cuvinte potrivite cine... esti tu sa faci legea in comuna! 
Ca multi de prin comuna abia asteapta sa te prinda noaptea in sat ca sa te invete democratia locala, asa cum se stie ea face in ultimii ani - cu parul, cu cutitul sau cu gatul de sticla...
Toate acestea ti se vor intampla chiar daca tu personal nu ai nimic de-a face cu cele de mai sus, chiar daca doar parintii tai sunt titularii de drepturi si obligatii, platitorii de taxe la bugetul local! Fiindca ai fost ce ai fost, ai o expunere mare in raport cu alti localnici, devii subiect de discutii la bodega, la politie, la scoala, la primarie, esti urmarit, suspectat si banuit. Esti reclamat anonim, vine politia si te cerceteaza, te ia Directia apelor la intrebari, Directia de mediu face la fel, ceri lamuriri politiei judetene si afli ca de fapt nu tu esti faptasul, ci altul, dar aceluia nu ii ia nimeni vreo declaratie, el isi vede de treba nestingherit!



La randul lor membrii familiei tale nu au nici ei cum sa scape: se intra cu furca de fier in curtea lor si sunt amenintati cu bataia ziua in amiaza mare, cu moartea si cu violul, li se cere sa renunte la a mai revendica partea ce li se cuvine din averea parintilor lor.
Vei auzi prin comuna ca in cazul lor dreptul la mostenire este prescris si ei nu mai au drept la nimic, pentru ca au plecat la oras in urma cu 50 de ani si "de ce trebuie sa mai ceara ceva ce-au lasat aici cand au plecat"! 
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu