Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 4 iunie 2017

Iata cine si de ce nu vrea expertiza topografica in dosar!







In urma cu trei luni, pe vremea Martisorului, sub titlul „Cine nu vrea expertiza in dosar?” scriam ca Dochiile au facut tot ce le-a stat in putinta sa impiedice expertizarea averii a carei partajare judiciara se va face la Judecatoria Moldova Noua. 
Ca in luna martie ac, cand s-a iesit in teren, toate Dochiile, dar absolut toate, si-au asmutit apropiatii impotriva echipei de experti topografi si evaluatori. 
Ca un anume Godin, pe care il cunosc destul de vag, a incercat scoaterea expertilor dintr-un teren, incercand sa le smulga GPS-ul din mana. 


Ca un anume Tastui, pe care il cunosc din copilarie, acel Tastui ce s-a pus martor mincinos al sorei Dina, cel ce a declarat sub juramant ca eu si parintii mei nu am trait niciodata in casa lui gaia Jian, a iesit cu parul rupt din gard inaintea unui topograf, si cand acesta a incercat sa masoare in teren una dintre parcele aprobate de judecator, l-a amenintat ca ii crapa capul. 
Ca un paznic de vanatoare, apropiat al politiei, a chemat in ajutor chiar politia locala, care politie, spre cinstea agentului ce a raspuns chemarii, s-a dat la o parte dupa ce a vazut ordinul judecatoresc si l-a lasat pe paznicul de vanatoare sa mediteze la caile prin care se cumpara legal bunurile inscrise in cartea funciara. 


Ca un anume alt verisor de-al meu (ptiu, drace!), cunoscut ca pentru cate fapte bune a facut de-a lungul vietii, de doua ori a luat foc in masina si ca de tot atatea ori a avut accidente grave ce l-au schilodit cate zile va avea, acel var, spre rusinea lui, a declarat fata de vreo 7-8 oameni ce au fost de fata ca mai bine m-ar fi lasat sa mor in urma cu niste ani, pretinzand ca mi-a salvat viata.
Jalnice figuri din copilaria mea! 

Pacat ca am copilarit cu toti aceia, dar locul nasterii si vecinii nu le poti alege, asa ca sunt nevoit sa le duc amintirea cu mine in mormant, spre deosebire de ei, care nu m-au cunoscut niciodata, dupa cum jura in fata judecatorului!  



In pofida atator si atator oprelisti si piedici, expertii si-au facut treaba. Au identificat dupa numere topografice si numere de carte funciara toate cele 8 parcele care au fost scoase abuziv si ilegal din masa de partaj si apoi vandute la bucata, in mod fraudulos, de catre Dochiile cele lacome catre Vicea Jurita si catre Ana Moza. In acelasi timp, expertii au stabilit ce carti funciare noi exclusive au fost create de Lazarovici si apoi suprapuse peste cele deja existente in posesie comuna.

Topografii au identificat si masurat curtile, colibele si anexele din curtea lui Gaia Jian si din curtea babei Nasta Lazarovici, au mers la Ornit si au localizat parcela in care se inaltase coliba lui Lixandru Moza. 
Acolo s-a constatat ca baba Dochia a primit de la ginerele unui vecin de buna credinta o suma mare de bani in 1993, dupa ce l-a asigurat pe bietul om ca astfel el devine proprietar al  parcelei de 8000-9000 de mp.

De acolo, echipa de experti a urcat la Poiana Sarbului si au constatat ca aceeasi baba Dochia a procedat in acelasi mod cu o vecina vaduva, de la care a luat bani si i-a dat asigurari ca astfel devine proprietara pe alti 9000 mp.

Tot acolo, s-a constatat ca nu doar Dochiile, dar si Lazarovicii luasera o suma de bani de la Ghita lui Cuzma, in contra unei bucati din aceeasi Poiana Sarbului, dar dupa „tranzactie” imediat au intabulat-o pe baba Nasta drept unica proprietara!

De aceea, acum chiar nu inteleg de ce vaduva lui Ghita vrea sa discute cu mine despre acel teren, cand nu eu sunt cel ce am intabulat-o pe mama lui Damu. Asta, mai ales ca in martie 2016, deci in urma cu un an de zile, eu ii scriam  (zadarnic) nepoatei ei de la Oravita, doamna Mary Boldea, ca detin si ii pot trimite documentele notariale prin care baba Nasta a fost intabulata atat pe Poiana Sarbului cea cumparata de Ana Moza, cat si pe un  un alt teren, aflat langa locuinta noastra, teren ce a apartinut lui Lixandru Moza, iar acum, potrivit instantei de judecata, trebuie sa revina Primariei Sichevita (mostenirea fiind vacanta) si sa fie supusa partajului. 

Nu inteleg nici motivul pentru care o familie din Gornea, ruda indepartata cu tatal meu doreste sa discute cu mine despre drepturile succesorale ce le-ar avea in cadrul procesului de partaj.

Este limpede ca pe toti acestia i-au directionat catre mine Dochiile cele lacome, pentru a face nori de fum si a-mi abate atentia de la inselaciunile cu terenuri. Metoda lor nu este noua, si teama ca cei inselati se vor indrepta impotriva lor si le vor cere „BANII INAPOI!!!” ii face sa recurga la tot felul de tertipuri si stratageme, cum sunt cele mai sus povestite.

Nu au nicio sansa sa scape de gura lumii din sat. Batand la picior toate parcelele ce fusesera vandute ilegal, am vazut ca nu sunt deloc ingrijite sau lucrate de catre pretinsii proprietari. Ca au crescut maracinii inalti cat omul, ca bietii oameni nu mai intra in pamanturi de teama de a nu suferi consecinte penale pentru tulburarea de posesie.

Se aude ca nu mai e mult si Dochiile, ce au tot luat bani de la vecinii din Valea Ravensca, fara a le putea face acte, vor fi puse in curand in fata unor plangeri penale pentru fapte de inselatorie.


Asta insa nu treaba mea, ci a pagubitilor. Si acesti nu sunt putini. Si sunt din ce in ce mai nemultumiti si mai nervosi!

*****

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu