Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

luni, 22 decembrie 2014

Puterea lui Klaus Iohannis. Prima zi in serviciul tarii





De ceva vreme se intampla lucruri incredibile. Sau poate ele sunt firesti si eu sunt inca obisnuit cu modelele ciudate de gandire? 
Noul presedinte anunta lucruri nemaiauzite - ca tara va munci, in sfarsit mai mult. Iar eu inteleg ca, poate, pensionarii vor primi inapoi dreptul la munca! 
Ca hotia va lua in sfarsit contact cu podeaua si eu inteleg ca nu vom mai vedea hoti prin studiourile TV.
Primul ministru merge si discuta in sfarsit omeneste la Cotroceni si toata lumea deduce ca cei doi vorbesc aceeasi limba.
Petre Roman anunta in sfarsit cine au fost teroristii din 89 si dupa 25 de ani de intrebari chinuitoare, ridica anatema de pe capul fostilor ofiteri din Departamentul Securitatii Statului. De ce-o fi asteptat un sfert de secol? 
Cine i-o fi cerut sa o faca? Eu unul il suspectez pe noul presedinte.
Presa se reorganizeaza in sfarsit si pare ca se straduieste sa treaca la teme mai serioase decat barfa politica. Care putere e mai tare decat a Patra putere? Cu siguranta Prima putere, adica noul presedinte!

Oare doar sa simuleze noul presedinte ca detine o putere sporita fata de antecesorul sau, ori chiar arata ca o detine? Semnele par sa fie clare, chiar si dupa doar prima zi in serviciul tarii.

Totusi, Klaus Iohannis chiar si-a adjudecat puterea de a produce ceea ce a anuntat in fata natiunii? Adica in timpul unu a castigat alegerile si in timpul doi, din doar trei  miscari, si-a creat aliantele de care avea nevoie? A gasit el audienta instant la cele trei cancelarii ce ii vor sprijini deciziile de acum inainte?

Adica America, Germania si probabil Federatia Rusa, caci despre acestea vorbim, sa fie aliatii sai, triunghiul de putere care il va insufla energia de a re-crea o tara? Acestia vor fi protectorii Romaniei pana in anul 2024? Chiar sa fi expirat concesiunile alandala de pana acum? Sa inceapa, pe mana lui Klaus Iohannis, o noua era la care de un sfert de veac se inchina tot romanul doritor sa iasa din marasm?  
Este posibil, judecand dupa destinatiile neoficiale urmate de catre noul presedinte dupa alegeri si dupa faptul ca trilaterala de putere a lumii se cantoneaza la Washington, la Berlin si la Moscova. 
In plus este credibil vazand ca din ultimele doua capitale sosesc doi importanti consilieri prezidentiali, iar de peste ocean se asteapta o rapida numire a noului ambasador.
Asadar presedintele Klaus Iohannis va lucra la un birou cu trei picioare, care niciodata nu va schiopata. Totul este sa isi comande si fotoliul prezidential dupa acelasi model.
.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu