Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 7 ianuarie 2015

Presedintele Klaus Iohannis ii da nota mare Directorului George Maior



Saul Beloia

Directorul SRI George Cristian Maior
in Aula Universitatii de Vest de la Timisoara


Presedintele Klaus Iohannis ii chema aseara pe romani sa fie alaturi de familiile victimelor tragediei din capitala franceza. Raspund chemarii domniei sale din motive deja stiute.
Intrucat la ora anuntului presedintelui, mediile audio-vizuale speculau pe tema deciziei privindu-l pe Directorul SRI, am gandit cat de bine ar fi daca d-l George Maior nu si-ar depune mandatul, asa cum estimase la un moment dat!

Ce echitabil ar fi daca d-l Director SRI ar manifesta un minim interes fara de solutia veche de 9 ani ce intarzie a fi luata cu privire la un ofiter de informatii din Timisoara, cu atat mai mult cu cat cazul sau este mediatizat fara interupere de aproape doi ani!
Ce nobil ar fi ca d-l Director SRI, in contrasens cu toate institutiile publice ce in mod curios s-au eschivat pana acum, ar cere sa fie informat cu privire la situatia produsa la Timisoara in anul in care domnia sa, din bancile Opozitiei, devenea seful institutiei!

Ar afla domnul Director ca poate este vorba de un caz minor de coruptie intr-o unitate de administratie publica locala, probabil de un posibil caz minor de abuz intr-o unitate de securitate nationala, de un caz simplu de nepasare, nestiinta sau dezinteres in interiorul Prefecturii, al Corpului de Control al Guvernului si al parchetului abilitat. Caci de surzenie nici nu se poate discuta, sonorizarea fiind de buna calitate.
Sau ar afla ca este vorba de toate la un loc, ceea ce nu ar avea nicio semnificatie in plus, caci trebuind sa fie salvat un om si nu blamate niste institutii, simplitatea solutiei vine de la sine.

Din motive ce privesc formatia si crezul sau – patria si onoarea, ofiterul nu s-a transformat nici intr-un denuntator si nici nu a incercat sa angajeze traficarea de influente ce poate i-ar fi stat la indemana, prin intermediul carora sa invinga situatia.
Doar a cules datele, le-a stocat si si-a sacrificat din sanatate cand a trebuit sa dea publicitatii parti din ele. La alt moment de schimbare, aproape a cerut aprobare sa scrie, desi nu avea nicio obligatie!
La momentul schimbarii de acum, el se afla din nou la rascruce.
Chiar crede ca noul presedinte are si hotararea si puterea sa re-creeze o tara si pentru aceasta, el crede ca informarile nu vor mai ocoli decidentii veritabili prevazuti de normative.
Pentru ultima oara, va intinde mainile si isi va lua viata in ele. In numele onoarei.


Revenind la chemarea Presedintelui Klaus Iohannis, cred ca trebuie ca toate victimele sa primeasca ajutorul de care au nevoie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu