Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

marți, 27 ianuarie 2015

27 ianuarie 2015. A demisionat George Maior!



27 ianuarie 2015. A demisionat George Maior!


In dimineata asta am deschis un mail ciudat, in care primului adjunct al directorului SRI ii erau reprosate cateva zeci de fapte reprobabile. Materialul venise in cursul noptii de la un expeditor necunoscut mie, via un cunoscut ce l-a distribuit BCC, exclusiv prin circuitul de posta electronica.
Pe marele internet, materialul nu era postat.

Fireste, racordat zilnic la canalele de comunicare publica potrivit obiceiului din ultimii ani de activitate,  am incercat sa deduc contextul si sa estimez miscarea urmatoare.
Mi-am zis ca e o pura intamplare, nu incapea sa plece George Maior, doar abia scrisesem despre nota buna ce-o primisese de la presedintele Klaus Iohannis. Nu incapea ca la conducerea serviciului sa ramana din nou acelasi prim adjunct, ca si in 2006, asa cum parea ca incearca sa sugereze si poate sa previna acel mail!

Si totusi! Iata ca pe cat de volatila este situatia operativa, pe atat de rapid se modifica si decizia!
Fara indoiala printr-o prealabila intelegere, SRI vacanteaza postul de director, iar Presedintia aproba. In 2006, acelasi SRI lasase vacant acelasi post, iar Presedintia aprobase. Atunci, Traian Basescu isi facuse promotion trambitand ce multa putere a avut el reusind sa demita dintr-o singura lovitura pe cei patru sefi grei de institutii.

In contradictoriu, Klaus Iohannis face miscarea inversa, il lauda public pe George Maior, dar ii cere discret demisia. Ceea ce denota intr-adevar un alt fel de presedinte!

Pe mine personal ma intristeaza si aceasta noua plecare din fruntea SRI!

In 2006, Radu Timofte trebuia sa rezolve, in calitatea ce o avea, problema locativa a familiei mele. Fusese informat cu privire la falsurile de la OJCPI Timis si despre ilegalitatile savarsite la Primaria Timisoara intr-un dosar de retrocedare la Legea 10 si pe filiera guvernului era de asteptat sa fie luata o masura care sa impiedice devalizarea statului prin stergerea unei ipoteci pusa pe imobilul in care locuiam cu chirie.

Nu a mai apucat sa o faca, i s-a cerut sa plece si a plecat fara sa se mai uite in urma.
Iata ca si George Maior, de asemenea informat (sau, poate, nu? Cine stie!) despre intamplarile de acum 9 ani, pleaca si el inainte de a apuca sa faca demersul de informare catre decidentii abilitati.
Mai am o singura sansa – lui George Maior sa i se atribuie rolul urmator din viata publica si sa fie desemnat pentru formarea unui alt guvern.

Astept cu interes nedisimulat evolutiile viitoare! Un ofiter SRI are nevoie de un acoperis al lui deasupra capului!


Lt. col. (r) S. Beloia 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu