Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

joi, 29 ianuarie 2015

Epopeea unei retrocedari cu cantec - partea a II-a

.

Epopeea unei retrocedari cu cantec - partea a II-a
Lt. col. (r) S. Beloia


In continuare, in acel an 2006 dar si in cei urmatori, in imobil au aparut diverse persoane – medici, avocati, afaceristi constructori, romi, cu totii manifestand interes fata de apartamentul 3 in care locuiam cu familia mea. Acesta se afla la etajul 1 pe colt si avea vedere inspre doua strazi. Alte apartamente nu au intrat in vederile niciuneia dintre acei vizitatori, ci doar locuinta noastra. Presiunile exercitate au fost de cele mai multe ori insotite de invective si amenintari cu agresiunea fizica sau cu chemarea in justitie, insa pana in prezent niciuna nu a fost materializata.

In perioada martie – aprilie 2006, prima dintr-un lung sir de persoane aparuta in imobil rand pe rand, ca intr-o suveica, a aparut doamna Radulescu Cornelia Ecaterina (fost rezident in Republica Sud-Africana), cu domiciliul in Timisoara, P-ta Plevnei nr. 4, ap. 6, care s-a recomandat ca fiind nepoata beneficiarei Crainiceanu Monica Steluta si, pastrand ascunsa informatia privind decesul acesteia, ne-a pretins diverse sume de bani cu titlul de chirii.

In aceeasi perioada, la mine a ajuns versiunea potrivita careia familia unui medic de la Spitalul CFR ar fi cumparat apartamentul 3 de la acea Radulescu Cornelia Ecaterina si ca voi fi obligat sa il eliberez. In iulie 2006, aceeasi familie a introdus in imobil cateva valuri de romi ce mai detineau inca doua imobile in zona limitrofa, care de asemenea au pretins ca sunt proprietarii apartamentului 3 in care locuia familia mea.

Vazand ca nu imi infrange hotararea si ca rezist la presiuni, acea familie de doctor a sfarsit prin a-si cumpara un alt apartament din imobil, dintre cele proaspat retrocedate.

In august 2006 au aparut la usa noastra alte si alte familii de  romi, care au pretins ca sunt din Serbia si ca au fost chemate de catre o fundatie din Bucuresti sa vina sa isi preia locuinta, intrucat ar fi cumparat-o de la acea fundatie. Circulau cu masini inmatriculate in Serbia, probabil erau rude si isi afirmau legaturi cu o asociatie a romanilor pentru Banat și Porțile de Fier, precum si cu un anume Aurel Berlovan, lider al unei alte asociatii romanesti din Serbia.

In anul 2007 in imobil a intrat Camil Peia, fost sef de cabinet al primarului Gheorghe Ciuhandu. Acesta s-a interesat insistent, prin vecini, despre apartamentele 3 si 4, motivand ca are clienti ce doresc sa le cumpere. Desi Camil Peia fusese remarcat in anturajul doamnei Radulescu Cornelia  Ecaterina, cand i-am pus in vedere acest lucru, el a negat cu vehementa si a amenintat ca ma va reclama la primul adjunct al directorului SRI daca voi prolifera astfel de afirmatii la adresa lui.
Ulterior insa, in reprezentarea sotiei interpretului Cornel Constantiniu, avocatul a formulat cererea de evacuare silita din apartamentul 4 a doamnei Stela Abrudan, refugiata din Bulgaria cu doi copii, dintre care unul cu handicap locomotor. Pe timpul actiunii de evacuare, Camil Peia s-a afisat fara nicio rezerva in imobil, in compania doamnei Radulescu Cornelia Ecaterina.

In paralel, Camil Peia a facilitat si a urgentat in primarie acordarea unei locuinte sociale familiei Abrudan, care in baza titlului executoriu de evacuare astfel obtinut, a primit de urgenta un nou contract de inchiriere pentru o alta locuinta sociala, eliberand in scurt timp apartamentul nr 4. Ca o paranteza, Camil Peia nu a mai cumparat apartamentul 4 – Abrudan si nici apartamentul 3 – Beloia.
In august 2010, introdus de catre Radulescu Cornelia Ecaterina, in imobil a intrat ing. Mihail Tranca (despre care cea dintai sustinea ca este ruda cu o judecatoare - Anamaria Tranca de la Tribunalul Bucuresti). Acest domn facea parte din consiliul director al Fundaţiei „Dr. Avram Imbroane a românilor de peste hotare” din Bucuresti, str. Gloriei 83. Dansul a pretins ca fundatia respectiva este mostenitoarea doamnei Crainiceanu Monica Steluta si pe cale de consecinta, fie va trebui eliberat apartamentul 3, fie va trebui sa platesc chirie fundatiei pe care o reprezenta.

Nu a prea avut audienta intre chiriasii ramasi in imobil, astfel ca, la randul sau, Mihai Tranca l-a introdus in imobil pe un tanar necunoscut - Constantin-Bratu Cristian din Timisoara, str. Diaconu Coresi nr. 123, pe care l-a prezentat drept secretarul acelei fundatii. 

Constantin-Bratu Cristian era fiul lui Constantin Sergiu – Mihai, nepotul defunctei Crainiceanu Monica Steluta, cel care ii declarase decesul la Primaria Sectorului 2 din capitala. Noul aparut in imobil a devenit de indata membru cu vot majoritar in Comitetul Asociatiei de Proprietari, calitate in care a coalizat ceilalti proprietari.

Coalitia astfel formata a escaladat actiunile impotriva ultimelor doua familii de chiriasi – Gutulescu Ion, cu patru membri din care cei doi parinti erau cu handicap iar cei doi fii – stralucitori de buni la scoala.  Facandu-si curaj in timp, au extins sicanele si la adresa familiei mele, fara sa le pese ca suntem cadre militare cu un copil.

Actiunile de intimidare puse la cale au depasit cu mult limita conduitei suburbane – ne-au interzis accesul in pod, in subsol, la magaziile cu lemne de foc, ne-au taiat apa rece, ne-au tracasat organizand scandaluri la adresa noastra si chemand apoi politia, producand mizerii pe palierul nostru, spargand becurile de iluminat pe casa scarilor, rasturnandu-ne pubelele de gunoi, aruncand moloz peste rufele intinse la uscat pe esplanada si in curtea interioara etc, etc.

Intrucat familiile noastre solicitau sa fie date in judecata pentru evacuare si cum nimeni nu se incumeta sa ne cheme in instanta, in anul 2010 Constantin-Bratu Cristian l-a introdus in imobil pe avocatul Clipa Cristian, cadru didactic la Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de drept, care de nenumarate ori a sunat la membrii familiei Gutulescu si in final i-a speriat, amenintandu-i ca le va intenta procese grele, urmate de evacuari costisitoare, in sume de zeci de mii de lei. In final a obtinut ce a dorit, adica cedarea din partea familiei, ai carei membri s-au speriat, si-au luat putinele lucruri agonisite si au plecat din imobil fara a beneficia de o sentinta de evacuare.

Fata de familia Niculinei Beloia, cadru SRI care ii fusese studenta la facultate, Clipa Cristian si-a organizat o cu totul alta strategie: a intrat in contact personal cu noi si – incredibil! - a invocat neputinta sa de a ne ajuta sa ramanem in locuinta. Nu ii ceruse nimeni sa ne ajute! Ajutorul sau ar fi fost semnificativ daca ne chema in instanta pentru evacuare. Clipa Cristian si-a organizat intimidarea simuland de fata cu noi discutii telefonice cu superiori de-ai nostri de la serviciu, a elaborat documente pompoase cu pretentii ultimative, a emis somatii-notificari - goale de continut, fara nicio forta juridica sau temei legal. De fapt, el proceda la astfel de simulari in speranta ca si noi vom capitula, ne vom speria si vom parasi imobilul. Ne-a pretins chirii in sume astronomice ce ajungeau la cuantumuri echivalente chiriei la un hotel de trei stele, pe care le-am refuzat. Vazand ca intarzie citarea noastra pentru evacuare, am ajuns sa ii frecventez cabinetul de avocatura si sa il rog, si pe el si pe distinsa sa sotie, sa depuna cererea de evacuare. Zadarnic!

Nu l-am ironizat niciodata pe aceasta tema, caci aveam o serie de cunoscuti in stafful didactic al facultatii unde el preda, carora le purtam respectul cuvenit. In schimb, pe acel tanar stranepot al doamnei Crainiceanu Monica Steluta, marturisesc ca l-am luat peste picior de cateva ori pe seama experientei sale de secretar de ONG si a notelor primite in sesiunile de examene de la o facultate de stiinte politice, unde urma studii superioare. 


Pentru a debloca cumva lucrurile si pentru a obtine totusi o sentinta de evacuare, am luat legatura prin posta si cu domnul Mihail Tranca la Bucuresti, care parea cel mai serios dintre toti, dar acesta s-a abtinut de la minima politete de a ne raspunde.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu