Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

joi, 10 septembrie 2015

Primaria Sichevita - un nou sir de patru intabulari falsificate?



Este foarte bine ca prietenul meu din copilarie de pe Valea Ravensca, in acest an descoperit de mine ca fiindu-mi verisor (el a stiut asta tot timpul !), dupa ce si-a vandut coliba si pamantul in urma cu mai multi ani, i-a facut acte de proprietate tanarului cumparator si sotiei acestuia pe cele cinci parcele de teren.

Din nou apare insa in afacere Primaria Sichevita, care in cele cinci procese verbale intocmite spune ca nu exista litigii cu privire la niciuna dintre parcele. Asta in conditiile in care toti cei 9 co-proprietari pe acele 4 parcele si in plus pe altele fusesera deja citati in dosarul de iesire din indiviziune deschis de tatal meu la Judecatoria Moldova Noua.



Iata fotografia din satelit ce arata ca tanara familie venita in Valea Ravensca de doar cativa ani este intabulata bine merci! Dar de ce a trebuit sa se faca asta din nou pe furis, hoteste, fara stirea unuia dintre co-proprietari, fara o minima corectitudine si onoare? Mai ales ca tatal meu fusese in curte la ei si le ceruse acordul pentru separare si niciunul nu se opusese!

Cine o fi semnat in locul tatalui meu? O fi fost chemat sa semneze din nou acel Beloia Marin de la Lucacevat, care a semnat in fals si procesul verbal cu care un vecin din Carsie s-a intabulat cu un teren la bunicilor mei? Acel amarat de Beloia Marin sa fie falsificatorul de serviciu al Primariei Sichevita, cea condusa de Nicolae Kramer?

Sau altcineva a semnat de patru ori in locul tatalui meu? Cine si de ce sa savarseasca o infractiune fara niciun motiv? Autorul falsului va fi scos la lumina, caci cele patru documente nu sunt secretizate, este doar chestiune de timp pana se va ajunge la ele in arhiva primariei.

Daca ar fi fost chemat la Primaria Sichevita, si tatal meu ar fi semnat fara probleme cele patru procese-verbale, asa cum a semnat in fata instantei, in urma cu 18 ani, cand Adam Suru din Valea Ravensca ii ceruse sa renunte si sa semneze in fata instantei ca nu are pretentii la o mostenire pe care o detineau impreuna!

De data asta s-a preferat insa sa se faca totul pe furis. Este limpede ca in privinta cinstei si onoarei, Adam Suru este castigatorul, Dumnezeu sa il odihneasca! De ce acum s-a facut pe ascuns, daca totul a fost curat si cinstit? Cui i-a folosit matrapazlacul aceasta? Celor in cauza – prea putin probabil!

Mai degraba aceasta noua magarie a administratiei locale din Sichevita a fost menita sa hraneasca orgoliile ranite ale cuiva ramas cu liceu agricol la coada vacii, la sustrageri de alcool de la Solventul, la calauziri peste frontiera, la dosare penale inchise fortat pe motiv de rudenie, la refularile ratarii oricarei cariere in securitate sau militie, sau la cele ale fecalelor aruncate pe fatada casei!
Si prietenii si neprietenii stiu de ce!


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu