Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

luni, 22 februarie 2016

Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatie Timișoara




Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatie Timișoara (OTIMMC) a organizat recent o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri, în care au fost  abordate diverse probleme cu care se confruntă sectorul IMM-urilor și au fost prezentate doua noi programe de finanțare pe care Guvernul le oferă antreprenorilor.

Totodată a fost prezentată o statistică legată de numărul SRLD-urilor înființate (Societăți cu Răspundere Limitată Debutant). La nivel național au fost înființate 27.218 astfel de firme, cele mai multe fiind înființate în: București – 3.597, Cluj – 3306, Timiș - 1.749,  Maramureș - 1.159 și Dolj – 1.139.

Primul program se adresează firmelor din mediul rural, finanțarea nerambursabilă oferită în acest caz fiind de maxim 125.000 de lei la o intensitate a sprijinului nerambursabil de cel putin 90%. Firmele eligibile trebuie să aibă cel puțin doi ani vechime și să își desfășoare activitatea în mediul rural.

Al doilea program cu finanțare nerambursabilă prezentat, a fost programul de microindustrializare. Prin acest program sunt sprijinite firmele care desfășoară activități de producție și vor să se retehnologizeze. Statul acordă fiecărei firme selectate o finanțare nerambursabilă de 250.000 de lei reprezentând maxim 90% din valoarea eligibilă a proiectului. Prin planurile de afaceri pot fi achiziționate: echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, echipamente IT, active necorporale (brevete, marci, soft), mobilier, aparatură birotică, autoutilitare etc.

În cazul ambelor programe planurile de afaceri trebuie sa fie înregistrate on-line pe site-ul www.aippimm.ro, evaluarea făcându-se după câteva criterii care urmăresc: numărul locurilor de muncă nou create, ponderea investițiilor în echipamente din subgrupa 2.1 si 2.2, procentul de cofinanțare pe care antreprenorul este dispus să-l asigure etc.

La fel ca și anii trecuți și acum se așteaptă un număr mare de firme care doresc să acceseze aceste programe, liniile de finanțare urmând a fi deschise în perioada următoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu