Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 3 iunie 2016

Se trage cortina peste Sichevita



Peste Sichevita s-a lasat linistea. In curand se va alege noul primar.

Contracandidatii primarului inca isi mai recruteaza sustinatori. Primarul in functie isi recruteaza si el alegatori.

Contracandidatii primarului si sustinatorii lor acuza furtisaguri ale primarului si ale neamurilor lui. Primarul si sustinatorii lui invoca ajutoarele banesti si in produse date nevoiasilor din comuna, dar ii ataca contracandidati foarte vag pe ici pe acolo, ceea ce este interesant, iar pe mine, de teama sa nu ma provoace mai tare, aproape deloc.

Comuna este impartita in doua, desi candideaza vreo 5 sateni. Pentru o parte din sateni, primarul a fost slab. Pentru ceialti, primarul este bun. Nici unii nici altii nu au insa cunostinte de administratie publica in baza carora sa il judece in modul obiectiv.  

Pentru mine, el este un impostor impins in scaunul de primar de catre cercuri economico-financiare din Resita si Timisoara, interesate de resursele din arealul sichevicean. Cercuri care l-au si finantat, cu incepere inca din 2012. Cercuri in contradictoriu cu care incearca sa se dezvolte si cativa intreprinzatori locali, dar fara prea multe sanse, intrucat adversarii lor se afla in varful lantului trofic din judet, iar ei - nu.

Eu inca spun ca ceea ce primarul a facut bun pentru Sichevita sedea in obligatiile lui de serviciu, obligatii  pentru care a fost salarizat. A se lauda cu anumite realizari mi se pare a fi un motiv ieftin de lauda, ieftin precum marfa turceasca de proasta calitate ce se vinde pe la tarabe in centrul comunei.
Eu nu l-am acuzat public ca nu a avut realizari, dar acestea nu m-au interesat. Intrand cu cizmele in viata familiei mele, care nu este votanta a comunei, ci doar platitoare de taxe si detinatoare de drepturi patrimoniale, primarul m-a atras intr-o campanie tintita pe abuzurile sale, ceea ce i-am si oferit.

El a calcat in picioare acele drepturi la cererea sau la influenta cumparata de alegatori ai sai – Jurconii de la Carsie, Lazonii si Dochiile de pe Valea Ravensca,  fara sa stie ca infractiunile la drepturi patrimoniale nu se prescriu niciodata.  Si peste 100 de ani, el si cei ce au fost coautori la acele fapte, sau urmasii lor, vor fi chemati in judecata penala si pusi sa plateasca despagubiri. Nu am nicio graba pentru asta, timpul curge in favoarea mea si a familiei mele.

Ca sa ma intorc la votul de duminica, constat ca nimeni nu dezvaluie cu cine va vota, de teama sa nu suporte consecinte daca primar va ajunge adversarul. Oamenilor le este teama sa infrunte o asa zisa autoritate locala, de fapt un om de paie. Nu se stie de unde le vine teama, probabil din regimul socialist anterior, sau poate doar din regimul ultimilor 10 -12 ani. Nici nu mai conteaza!

Intreaga Sichevita se va duce la vot duminica si incepand cu a doua zi, nimeni nu va putea spune ca nu isi merita primarul pe care si l-a ales.

Tributara insa aceleiasi uniforme  manipulari prin presa (traiasca sfantul cablu TV ce ajunge in casa fiecarui alegator), chiar de-a doua zi Sichevita isi va regreta alegerea. Indiferent cine va fi noul primar, alegerea lui se va regreta, ca dupa fiecare din alegerile ultimului sfert de secol.

Dar nu alegatorului trebuie sa i se impute alegerea, ci televizorului care este pus sa gandeasca in locul fiecarui roman. Ferice de cel ce stie sa ramana imun la propaganda televizionista!

Ne auzim dupa confirmarea victoriosului de la Sichevita, pentru noile comentarii!

*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu