Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 25 februarie 2015

Cum sa combinam corect alimentele







Afla ca daca vei combina alimentele gresit zi de zi, organismul tau se va imbolnavi. Sa nu te surprinda faptul ca detii boli cronice daca in ultimii ani ai mancat cartofi pai cu gratar de 7 ori pe saptamana si dulciuri de 3 ori pe zi.

Ce se intampla in stomac de fapt ?

1. Cand mancarea ajunge in stomac, sucul gastric isi ajusteaza atat acidiatea (ph-ul) cat si  enzimele, astfel incat mancarea sa fie digerata in intregime.
2. Consumanad impreuna doua alimente care au nevoie de ajustari diferite diferite ale sucului gastric rezulta un suc gastric ce nu digera complet niciunul dintre alimente.
3. Mancarea ajunge in intestine incomplet digerata si intra in putrefactie.
4. Rezultatul: acumulare de substante toxice in instestin , cedeaza unele organe (ficat, pancreas, rinichi etc) si rezulta o boala cronica.
5. Toate astea se intampla chiar daca  consumam alimentele cele mai bio si naturale dar le combinam gresit.

Regulile de combinare a alimentelor

Combinatiile de alimentele se impart in 3 categorii si sunt evidentiate in tabel:
1. Combinatia optima (*DA)  care este cea mai buna alegere pe care o poti face pentru a avea o digestie completa.
2.Combinatia medie (*Neutru) cu putin efort tubul poate face fata unei astfel de combinatii INSA este bine sa nu faci ABUZ de astfel de combinatii deoarece ti-ar putea dauna.
3.Combinatiile daunatoare (*NU) - combinand astfel alimentele ai toate sansele ca digesita TA sa fie un esesc. Te vei alege cu balonari, constipatie, diaree, multe gaze, iar repetand greaseala ani la rand te vei alege cu boli cronice. 

A)    Combinatii nerecomandate (RELE)

1. Stomacul NU poate digera 2 alimente concentrate in acelasi timp(aliment concentrat inseamana orice aliment care nu este leguma cruda sau fruct)
In special cele bogate in proteine care contin 2 surse de proteine diferite. Adica nu amestecam intre ele niciodata la aceeasi masa carnea cu ouala cu branzeturile si cu leguminoasele (fasole, mazare, linte).

2. Nu amestecam niciodata proteinele animale (carne, branzeturi, oua) cu cele bogate in amidon (paste, paine, cartofi, orez, produse de patiserie, leguminoase)!
Proteinele animale necesita un anume fel de enzime pentru a fi digerate, in timp ce amidonul are nevoie de cu totul alte enzime. E o contradictie la nivelul enzimelor care fac ca niciunul din alimente sa nu se digere complet. Asadar: NU cartofi pai cu friptura, NU paste cu carne si Nu produse de patiserie umplute cu carne)!

3. Niciodata nu combinam fructele si dulciurile  cu restul mancarii.
Fructe se consuma doar pe stomacul gol. Asadar ori cu minim 30 minute inainte sau cu 2 ore dupa masa. Zaharul, mierea, fructoza sau dextroxa inhiba secretia sucului gastric astfel ca amestecandu-l cu restul mancarii te vei simti foarte balonat si inconfortabil dupa masa!

4. Nu amesteca alimentele grase (unt, untura, smantana, slanina si uleiurile) cu cele bogate in proteine si nici cu cele bogate in amidon, pentru ca grasimile amestecate cu proteine ingreuneaza foarte mult trecerea mancarii din stomac in intestin. In al doilea rand, grasimile amestecate cu amidonul formeaza un bol alimentar indigest insa extrem de bogat in calorii golale (neinsotite de nutrientii necesari pentru a putea fi utilizate de corp. Cu alte cuvinte, se depun si ne ingrasa!

5. Nu consuma apa nici la masa nici dupa masa! Consumand apa la masa nu faci altceva decat sa diluezi sucurile gastrice iar astfel digestia devine greoaie si inceata. Consumand apa imediat dupa masa faci cam acelasi lucru. Apa se bea cu minim 20-30 minute inainte de masa.

6. Laptele este cel mai bun gol. Nu amestecam laptele cu niciun aliment - exceptie face painea integrala.

7. Nu combinam fructele acide cu cele dulci. Cele acide (portocala, marul,fructele de padure etc) se pot combina intre ele insa cele dulci se consuma un singur fel odata (doar banane, doar pepene sau doar pere).

B)    Combinatiile recomandate (BUNE)

1. Proteinele animale le combinam cu LEGUME sarace in amidon: (in special cele verzi si cele bogate in apa patrunjel, spanac, rosie, castravete, ardei, broccoli,varza etc)

2. La fel, grasimile se asociaza foarte bine cu legumele usoare.

3. Alimentele bogate in amidon (paste, cartof, paine, porumb, orez etc) se completeaza excelent cu legume (fasole, mazare, linte, bob, naut)

4. Consuma doar pe stomacul gol fructele si laptele iar cand mananci pepene nu il combina cu alt fruct.

5.Tot ce este dulce se consuma doar pe stomacul gol !


In concluzie:

Renunta la desertul imediat dupa masa! Renunta la fructe imediat dupa masa. Le poti consuma la jumatate de ora dupa masa. Asa cum am mai spus zaharul de orice tip inhiba puternic enzimele responsabile cu digestia. RETINE: Desertul imediat dupa masa (fie el un fruct) e un obicei foarte nesanatos care strica grav calitatea digestiei. Tot ce este dulce se consuma doar pe stomacul gol.


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu