Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 aprilie 2015

Clisura Dunarii vazuta de oraseni. 1.




Intrarea Dunării în ţară este una lină, dar, în aceeaşi măsură, plină de un spectacol al culorilor, începând cu Golful Baziaş, apoi continuând cu rezervaţia naturală Nera Moartă, practic o deltă în miniatură făcută de râul Nera la vărsarea sa în Dunăre, rezervaţie ce adună sute de exemplare rare de floră şi faună. 

Dacă reuşeşti să vezi apusul de soare sau clarul de lună de la Baziaş vâslind într-o barcă, iar apoi, a doua zi dimineaţă să te trezeşti în fânul din podul vreunui sălaş din poienile Munţilor Locvei, înseamnă că eşti cu adevărat în lumea aproape magică a Clisurii Dunării.

Ai două posibilităţi de a ajunge aici: fie naval, cu iahtul sau vaporul, la Moldova Nouă existând un port pentru pasageri, fie rutier, pe DN 57.


Daca vii din nord, de la Timişoara ori Reşiţa, traseul este acelaşi, pe DN 57 până la Oraviţa, apoi spre Moldova Nouă. La Naidăş, chiar înainte de podul rutier peste raul Nera, este o bifurcatie spre dreapta care te duce spre Zlatiţa, Socol şi Baziaş. 

Dacă nu vrei să mergi direct, poţi ajunge mai intai la Moldova Nouă, unde îţi face ceva provizii de la supermarketurile din fostul oras minier, apoi intorci si mergi inapoi pe DN 57 până la Pojejena iar din centrul comunei faci stanga catre malul fluviului si continui catre Socol-Baziaş-Zlatiţa.



Dacă vii din sud, dinspre Orsova, poţi ajunge tot pe DN 57 pana la Moldova Nouă, ori prin Băile Herculane-Iablaniţa-Bozovici-Moldova Nouă, caz în care te atenţionăm că drumul are gropi!  sursa Adevarul.ro 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu