Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 aprilie 2015

DN 57 - segmentul Orsova-Moldova Noua - va fi reparat


DN 57 - segmentul Orsova-Moldova Noua - va fi reparat


Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, și prefectul județului, Nicolae Miu Ciobanu, au semnat, vineri, Proiectul de Hotărâre de Guvern, prin care se solicită finanțarea consolidării Drumului Național 57, Moldova Nouă – Orșova, din fondul de rezervă al Guvernului.

  ”Situația a fost impusă de calamitățile generate de căderile masive de stânci și grohotiș pe carosabil, pe teritoriul județului Caraș-Severin.  În zonă există în continuare pericolul căderii de stânci, punând în pericol inclusiv viețile celor care vor interveni pe acest drum”, a declarat, pentru AGERPRES, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. 

Intervenția a fost făcută în baza unui memoriu al Direcției Regionale de Drumuri Timișoara, din cauza faptului că nu se poate interveni, în prezent, la deblocarea Drumului Național 57.  Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunțat utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că circulația rutieră a fost închisă încă din seara zilei de 1 aprilie, până la o dată ce va fi comunicată ulterior, pe DN 57, km 65+600, între localitățile Svinița și Berzasca. 

Închiderea temporară a circulației rutiere pe acest sector de drum are ca scop  prevenirea situațiilor potențial periculoase generate de căderile masive de stânci pe carosabil. Pentru ruta Orșova – Moldova Nouă și retur se recomandă ca variantă de ocolire, DN 57 Orșova – DN 6 Iablanița – DN 57 B Oravița – DN 57 Moldova Nouă.

Scris de Mădălina Cotoc   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu