Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

luni, 11 iulie 2016

Dupa omul invizibil, loveste si Baba Iglica



Ieri a devenit virala pe internet fotografia femeii cu gura cascata, fenomenul parand ca se datoreaza Omului Invizibil. 
Iata ca dupa o asemenea lovitura de box-office, Baba Iglica cea nu nasul mare, poreclita prin sat Pinochia, da si ea o lovitura fulgeratoare.
Nimeni nu si-ar fi inchipuit ca Pinochia (poreclita astfel dupa celebrul personaj Pinochio al lui Carlo Collodi, caruia i-a crescut nasul dupa ce a mintit) ca Pinochia, pornind de la o banala banana, poate face un gest ce va zgudui internetul. 

Totul a inceput cu o banana
Dar de fapt, cum a inceput totul?
Pai, pe drumul de intoarcere de la judecatorie, unde a turnat minciuni cu mana pe biblie, Pinochia s-a gandit ce ar putea ea sa faca cu millionul cu care l-a inselat pe Pavel, cel ce o pusese martora sa povesteasca cine a ridicat coliba de pe Valea Ravensca.
Pai – sa il dea cuiva din familie – fiului ei cel ce si-a vandut blocul ca sa achite creditul la banca? Sau nurorii ei, cea care tine atat de mult la familie? Sau vreunui nepot? Sau mai bine sa il faca praf la bodega! Doar nu o sa il doneze la biserica, ca nu a innebunit!

As! Nicio varianta nu ii parea potrivita! Mai bine sa isi cumpere ea ceva de la magazin. Ceva cu care sa se desfate, ceva dulce-dulce, sa manance ceva ce isi dorea de multa vreme! Niste rahat! Si niste napolitane! Si niste biscuiti cu crema de cacao! Si niste bombonele din acelea cu miere, ce se topesc cand le bagi in gura! Si cateva acadele, pe care le sugi pana ramai doar cu batul in gura!

Zis si facut! De cum a ajuns in Sichevita si a coborat din Loganul in care a stat cam inghesuita si unde nu a putut sa sloboada vanturile ce ii forfoteau prin burta, Pinochia s-a usurat atat de tare ca s-a auzit pana la Primarie si au zanganit paharele in bodega! Pe urma a ascuns cu grija milionul in san si s-a dus drept la magazinul Imperial din Centrul Civic al comunei Sichevita.

Acolo erau cateva femei la rand ce targuiau una-alta, dar ea a intrat in fata, ca doar o cunostea pe vanzatoare si i-a spus la ureche “Gata, i-am aranjat! Am spus tot ce m-o invatat barbata-tu! Aveti sa castigati coliba lui Ghita! Ce imi dai de un million de lei?”.
Neavand ce sa faca, sora dina a trebuit sa o serveasca pe martora inaintea celorlalte cliente, fara sa o intrebe unde ii este milionul.

Dialogul dintre Pinochia si sora Dina
Pai ce-ai vrea sa iti dau, a sunat intrebarea, conform relatarilor celor ce au fost de fata.
Pai - niste rahat, a venit raspunsul.
Cat vrei?
Cat de mult!
Iti pun juma de chil?
Ba pune un chil intreg, sau doua chile, si niste napolitane cu cacao si niste acadele de supt! Si niste bomboane de supt!
Cumperi pentru nepoti?
Ihi, tot fuga!
Si niste cornuri d-alea groase!
Astea-s franzele.
Au cacao inauntru?
Nu au cacao, dar poate vrei cornuri cu ciocolata.
Vreau. Cat costuie pana acuma?
260.000 de lei.
Eeee, mai pune, mai pune!

Milionul pierdut
Si-asa, Pinochia a tot cumparat si-a tot cumparat, pana a facut jumatate un sac de rafie. Pe urma s-a cautat de bani, dar ce sa vezi, banca de un million nu mai era in buzunar. O pierduse! Si-a intors buzunarul pe dos de cateva ori, sa vada lumea ca pierduse milionul, dar hartia nu voia sa se lase gasita.
Sa vezi ca mi-au picat pe jos dupa ce mi i-a dat Ghita, acolo in judecatorie! I-o fi parut rau zgarcitului ca mi-a dat un million, de-asta i-am pierdut! Of, of, of!
Lasa, ca nu trebuie sa imi platesti ce ai pus in sac. Platesc eu ca ne-ai ajutat astazi!

La o asemenea veste Pinochia s-a bucurat foarte.  Sa spui minciuni, iar pentru asta sa capeti de la unul un milion si de la altul un sac cu dulciuri, asa o pleasca nu iti pica in fiecare zi!
Asa ca repede-repede, a spalat putina si iesind din magazine, a dus sacul cu bunatati sub poarta la mama Dinei, ca nu era sa il duca acasa sa o jefuiasca nesatuii de acolo! Asta, pana se duce ea la coliba, ca acolo stie ea cum sa ascunda dulciurile si sa se desfate pe indelete.

De unde o fi aparut banana?
Uitandu-se mai bine in sac, ca sa stie ce lasa acolo, (doar nu o sa bage Ana mana sa ia din sac), Pinochia a vazut intre dulciuri ceva maroniu, lunguiet si frumos curbat, destul de groscior, nici tare nici moale, dar tare bun la pipait! (Sfarsitul primei parti. Va urma partea a doua).

****

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu