Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 28 august 2016

Primaria Sichevita! A detine, a stapani, a poseda nu inseamna si a fi proprietar!



Catre                                                                                                                                      ex. __
Primaria comunei Sichevita


Va sesizez faptul ca la data de 08.03.2016, cu nr. 256/A, sub semnatura agentului agricol Nistoran Misirca, secretar Subtire Roman Viorel si primar Kramer Nicolaie, ati intocmit si eliberat numitei Sorescu Elisabeta din Sichevita nr. 191, parata in dosarul de partaj judiciar nr 277/261/2015, cu scopul de a se folosi la Judecatoria Moldova Noua, o Adeverinta de sase randuri, mai jos prezentata in facsimil.


Documentul in cauza, eliberat in mod vadit pe alte criterii decat cele profesionale, are o prolema de semantica a limbii romane, una de claritate si una de completitudine, adica voit sau nu, este incomplet.

Semnatarii sustin in acel document ca Sorescu Elisabeta, parata in dosarul de partaj judiciar 277/261/2015, ar „detine imobilul casa nr. 4 care este una si aceeasi cu imobilul casa nr. 8 din CF 30006”.
Afirmatia este mai mult gresita decat incompleta, caci si la acea data si in prezent, numita Sorescu Elisabeta este proprietara a doar 9/56 parti din imobil, restul de 47/56 parti fiind detinute de alte 6 persoane.

Daca ati fi adeverit ca cea numita are in proprietate 9/56 parti din imobil, si ati fi adoptat o atitudine corecta fata de ceilalti coproprietari, mentionandu-i si pe ei, gestul Dv ar fi fost laudabil.

Mergand la DEX, observam urmatoarea definitie:  „DEȚÍNE, dețin, vb. III. Tranz. 1. A avea în păstrare un bun material (fără a fi numaidecît proprietarul lui); a avea în posesiune un lucru, a stăpîni. ◊ Fig. Postelnicul era dregătorul cel mai apropiat de persoana domnitorului. El deținea secretele de stat. IST. R.P.R. 87. E ușor să crezi, cînd ești departe, că numai tu deții adevărul. C. PETRESCU, Î. II 18. . A ocupa (o funcție, un post). 2. (Cu privire la oameni) A lipsi de libertate personală; a ține sub stare de arest. Sursa: DLRLC (1955-1957) | Adăugată de Laura Gellner”. 

Dorind sa ramanem obiectivi fata de Dv, aratam ca voind a-i face un serviciu numitei respective, i-ati facut un mic deserviciu, adeverind ca desi are domiciliul pe Valea Sichevitei nr.11si resedinta in Sichevita nr. 191 la fiul ei, nefiind indestulata, Sorescu Elisabeta a ocupat abuziv in intregime un al treilea imobil - cel de pe Valea Ravensca nr. 4, impiedicand celorlalti coproprietari sa isi exercite drepturile legitime.

Cu stima,
Beloia Maria,
Intervenient accesoriu in dosarul 277/261/2016
Reprezentata de Beloia Sau

Timisoara, 15.08.2016


* Depusa la registratura UAT Sichevita sub nr. 1041/17.08.2016.

*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu