Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

luni, 14 decembrie 2015

Au inceput certurile intre Lazarovici, Soresti si Hergani!



Abia incheiate contractele privind aranjamentele imobiliare, ca au si inceput certurile intre partenerii de afaceri ce au fost ascunse lui Pavel Beloia.
Desi oficial donate, adica daruite, multiplele vanzari de terenuri facute intre luna iunie si septembrie 2015  le adusesera Lazarovicilor importante sume de bani.

Banii insa nu au venit singuri, ci au adus dupa ei discutii, tensiuni, certuri si acuze, precum si nenumarate si vechi blesteme, potrivit afirmatiilor unor vecini.




Daca banii primiti de la tanarul Hergane au fost castigati de acesta si stransi leu cu leu, prin munca sa cinstita din ultimii 5-6 ani, banii platiti de catre Soresti se stie deja ca sunt patati cu sangele evreicei Joannei Weis, cea taiata de vie cu cutitul si apoi sugrumata de catre Iova Sorescu. Oamenii ce sunosc speta isi fac cruce cand povestesc ca acei bani sunt purtatori ai blestemelor proferate de femeie in ultimele sale clipe de viata, dupa ce cedase si ii marturisise tortionarului ei locul in care isi ingropase aurul.
Dar mama Nasta si asa e batuta de soarta si obligata sa stea cu ochii in pamant cate zile va avea, ce blesteme sa se mai lege de ea? Fiul ei de asemenea a fost lovit de soarta, si nu o data, ci de trei-patru ori, dar acesta, in loc sa pretuiasca viata primita in dar si iertarea primita odata cu ea, s-a dedat la lucruri necinstite, in numele iubirii fata de fete si nepotei. Sa fie ei doi cei ce vor plati pentru blestemele Joannei Weis? Cine stie! Fiecare si-alege calea si odata aleasa, va merge pe ea pana la capat, nu singur ci dimpreuna cu toti ai sai!

Dar pana cand se vor adeveri spusele batranilor, daca din nefericire se vor adeveri, sa analizam putin tensiunile si certurile ce deja au pornit.

Dupa aceste rapide tranzactii, mai intai intre partenerii de afaceri si mai apoi intre membrii familiilor ce au facut tranzactiile, au aparut frecusuri, tensiuni si vorbe grele, suspiciuni si banuieli, lucru obisnuit intre partenerii de afaceri dubioase.

Mai intai si intai, tanarul Hergane a realizat cat de perfida a fost capcana care i s-a intins de catre experimentata familie a Lazarovicilor, acceptand sa plateasca un pret foarte mare pe cele patru carti funciare, chiar intr-un moment in care preturile imobiliarelor se afla la podea.



Adica el abia acum se dumireste ca pe cata vreme un ins din Lugoj cumpara in Sichevita terenuri agricole platind doar 2.000 RON la hectar, el a platit Lazarovicilor de 10 ori mai mult, adica 20.000 RON pe hectar!
In timp ce el fusese la prima tranzactie imobiliara si nu avea nicio experienta in acest domeniu, Lazarovicii stiau sa vanda, intrucat instrainasera de mai multe ori terenuri pe Valea Ravensca, fireste fara a oferi vreun document legal celor de la care primisera banii. Acum acei cumparatori fiind decedati prin suicid, este de crezut ca vor ramane si cu banii si isi vor lua si pamanturile inapoi. Asta, daca nu ii vor opri amenintarile familiei indoliate - ca vor fi duse lumanari la biserica si vor fi proferate blesteme la adresa tinerelor lor vlastare.



Ca intr-un vis urat, la o luna de zile dupa ce a platit Lazarovicilor ultimii 25.000 de RON, tanarul cumparator a aflat de pe internet ca cele 2,5 hectare de teren cumparate nu le-au apartinut doar acestora, ci mai multor persoane, care se aflau deja in judecata pentru a se separa unii de altii. In acel moment, el a inteles ca procesul de pe rolul instantei pune in modul cel mai serios sub semnul intrebarii legalitatea contractului sau de donatie si evidentiaza slabiciunea acestuia in raport cu un contract de vanzare-cumparare! Si s-a intreabat din nou, cu un fior rece pe sira spinarii, cum de a fost posibil ca toti aceia carora le-a cerut sfatul ce fel de contract sa accepte, sa il indrume catre un contract de donatie, cum ca acela ar fi mai puternic! 

Mai mult, vazand ca Pavel Beloia este cel ce a deschis iesirea din indiviziune, tanarul proprietar si-a mai amintit cate lucruri urate a auzit, brusc cu incepere din ianuarie 2015, despre aceasta familie si din partea Lazarovicilor si din cea a Sorestilor! Cat de insistent au incercat cele doua familii sa il impiedice sa intre in contact cu Beloiestii si sa accepte incercarile colonelului de a intra in contact cu el. Si cu cata naivitate a crezut cele auzite...!

Acum, familia sa este bantuita de temeri si indoieli, rudele sale sunt si ele suparate, fiind probabil ca in curand Lazarovicii vor fi pusi in fata unor intrebari spinoase. Ce nu stie el este faptul ca Lazarovici vor incerca sa il linisteasca, adica ii vor da asigurari ca nu va pati nimic rau, dar chiar daca va fi sa fie ceva, adica daca vor fi anulate actele sale de proprietate, el isi va primi inapoi toti cei 50.000 de RON, dar va trebui sa plece din acea avere, poate sa se mute inpreuna cu fratele sau la Adam Suru, astfel incat cele doua-trei hectare sa fie supuse judecatii, inspre imparteala intre toti proprietarii.




Pe de alta parte, intre membrii familiei Lazarovicilor si ale urmasilor lor sunt pe punctul de a izbucni certuri pe marginea “donatiilor” facute catre acel tanar, de fapt pe marginea celor 50.000 de RON pe care acesta le-a platit batranilor.

Mama Nasta avand si baiat si fata, se topeste de dragul unui sir de nepoti si nepoate, care i-au daruit un lung sir de stranepoti care de care mai frumos. Impartind banii intre acestia, a creat deja nemultumiri si acum risca sa ii fie umbrita fericirea, intrucat fata ei, indepartata de la mostenirea parinteasca fara a primi o compensatie multumitoare, a strans in timp anumite nemultumiri impotriva mamei sale si a fratelui.

Mai intai, cearta va izbucni intre ea si fratele ei, apoi se va extinde intre ea si mama lor. Se vor implica copiii celor doi frati, nepotii si nepoatele mamei Nasta, impreuna cu sotii si sotiile lor, care se vor declara nemultumiti de suma de bani primita, vor izbucni certuri generalizate, fiecare fiind nemultumit de partea primita. Dar mai ales, nepotii vor cere socoteala de ce nepoatelor le-au fost comunicate sume diferite de   bani! Fiecare va crede ca i s-a ascuns ceva, ca a fost mintit si fiecare se va certa cu fiecare.
Ceea ce nu va fi deloc bine si intreaga tevatura va aduce indoiala in sufletul mamei Nasta, careia i se va reprosa pe buna dreptate ca a vandut Sorestilor intr-un moment cand preturile sunt la podea.


De asemenea, mamei Nasta i se va reprosa faptul ca in loc sa vanda colonelului de la SRI, care este la pensie de 10 ani si are bani cu gramada, ea s-au grabit sa vanda amaratilor de Soresti care nu mai stiu cum sa isi dramuiasca galbenii...

In cealalta tabara, cea a Sorestilor aparent scapati de blestemul galbenilor insangerati, lucrurile vor fi si mai dureroase.
Mai intai, fiica babei Dochia, cea indepartata la mostenirea parinteasca, auzind ca  fratele ei isi creste averea cumparand pamant in Valea Ravensca, se va revolta impotriva mamei lor si ii va reprosa ca din nou ii da fratelui ei galbeni, de data asta ca sa cumpere teren de la baba Nasta. Ii va aminti cat de putini bani a primit ea cand a cumparat apartament la Timisoara fiului ei economist si cat de mult a cheltuit cu apartamentul si cu masina celuilalt nepot, inginerul de la Timisoara.


Fiul babei va riposta violent, ca de fiecare data cand este vorba de dota surorii lui, si va aduce in discutie lungul sir de ajutoare primite de ea in timp, pe ascuns, si de la mama si de la bunica lor, ajutoare de care el a stiut tot timpul dar nu a spus niciodata nimic.
Surioarea ii va cere sa termine cu prostiile si sa isi vada mai bine de nevasta sa, care nu avea niciun drept sa devina proprietara in averea bunicilor lor. Va impinge reprosurile si in directia unor chestiuni mai vechi, cand fatada casei lor, abia renovata, a fost manjita cu fecale de catre mai multi consateni...

Intr-o alta perspectiva, fiica babei le va atrage atentia si ii va chestiona cu privire la faptul ca baba Nasta a ramas intabulata pe doua din terenurile lor, ce totalizeaza 15.000 mp, adica trei lanturi de pamant. Cu ce scop a ramas baba Nasta proprietara pe acele suprafete? De ce nu a fost chemata si ea, sora initial indepartata de la mostenire, la data cand s-a semnat contractul de donatie, ca sa ii fie “donate” ei cele trei lanturi de pamant?
...
Cearta din familia Sorestilor se va extinde si inspre Lazarovici, de fapt se va innadi cu o cearta mai veche – cea izbucnita in urma cu 5-6 ani, cand baba Veta a reprosat violent mamei Nasta ca suma de 50.000 de RON cu care si-a vandut averea de pe Valea Ravensca este prea mica si ca a fost devalorizata locuinta sa si a fratelui ei, pe care batrana voia sa o vanda cu 100.000 Ron, adica cu un milliard de lei vechi…


Odata reinceputa acea cearta mai veche,  mama Nasta va spune ca regreta faptul ca a facut “donatie” Sorestilor si va ameninta ca mai bine ii facea donatie lui Pavel, ca si el avea  drept de cumparare ca si sora lui, mai ales ca el este cel care a ridicat locuinta impreuna si sotia lui insarcinata, dupa ce sora sa se maritase cu Milan Dochia. Si de fapt, va spune mama Nasta, chiar ii pare rau ca a facut pe furis targul cu sora fara sa il anunte si pe frate si asta va fi marea ei parere de rau! 


*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu