Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 29 aprilie 2016

Cinci contra Kramer



Cum ii trateaza Nicolaie Kramer pe alegatorii din Sichevita


Mie mi-a placut dintotdeauna sa comunic cu tinerii, pentru ca tinerii au fost cei ce mi-au cautat compania, fie in fosta mea profesie din intelligence, fie ulterior la catedra liceala sau in amfiteatrul universitar. Cu totii au avut de invatat de la mine si tuturor le-am transferat cu cunostinte si experiente necesare varstei lor. E drept, acele segmente de comunicare au avut loc in cadre institutionalizate, pe coordonate urbane, profesionale sau intelectuale si intotdeauna s-au bazat pe un respect reciproc aratat dar niciodata solicitat, el fiind presupus doin start ca si temei al relatiei ofiter-ofiter sau professor-student.

In noua formula de comunicare pe care am initiat-o in mediul blogger in ultimii 6-7 ani, cu trimitere expresa la Sichevita, am postat cateva sute de articole despre comuna, reperele ei valorice, oamenii ei de seama si faptele lor, bucurandu-ma de o audienta ridicata si de o onestitate placuta ce a caracterizat comment-urile cititorilor pasionati de temele abordate – invatamant, etnografie si folclor local, cultura, traditii, initiative si proiecte.
Nu am asteptat vreo rasplata pentru asta, am socotit ca este de datoria mea ca avand ce altii nu aveau, sa le pun la dispozitie, tineretului cu precadere.

Eh, in ultimul an, eu si familia mea ne-am confruntat cu fapte penale ce au pornit de la furturi de proprietate, de la false vanzari si au sfarsit cu amenintari si incendieri, fapte stimulate fie de rude fatarnice, fie de autoritati locale corupte sau abuzive.

Cum coruptia si abuzul nu vizeaza niciodata o singura persoana, ca in cazul meu, ci este de asteptat ca in timp sa se indrepte si asupra altor locuitori din Sichevita, am intrat in rolul de jurnalist de investigatii si am facut dezvaluiri, astfel ca lumea ce nu face jurnaliasm dar citeste presa, sa vada si sa inteleaga ce o poate astepta daca nu ia atitudine.

Cam toata lumea din comuna stie de exemplu ca sefului de post i se mai spune si “10 litre de rachie”, probabil ca urmare a incetatenirii obiceiului sau de a cere astfel de produse dupa ce ii ameninta pe diversi consateni ca le da “10 milioane amenda” pentru te miri ce, ca sa ii scape de amenda! O fi, nu o fi adevarat, dar se stie ca fara sa faci focul nu iese fum si se stiu si cei ce ii duc produsele acasa! Dar acestea sunt gainarii marunte, in raport cu cele ce le face primarul comunei.

Cam toata lumea din Sichevita stie ca primarul a instrainat cu titlu gratuit catre UAT Berzasca o suprafata de 360 de hectare de padure si teren agricol, adica aproape in intregime satul Valea Orevita. Acolo urmeaza sa se creeze un fond funciar privat, o pasune private, un ocol silvic particular, chestie pe care doar primarul din Berzasca o putea realiza, avand conexiunile politice necesare.   
Probabil ca unei mici parti din comuna nu ii pasa ca Sichevita este mai mica cu 360 de hectare!

Dar este cert ca toata lumea s-a bucurat cand Instituia Prefectului judetului Caras Severin a atacat in contencios hotararea Consiliului Local Sichevita prin care era modificate, in mod abuziv si neautorizat, fara niciun aviz ministerial, prevederile Legii nr. 2 din 16 februarie 1968 privind reorganizarea administrativ-teritoriala.
Pentru cei care nu cunosc speta, le amintesc de dosarul 3153/115/2013 de pe rolul Curtii de Apel Timisoara, unde prin Decizia Civila 161/16.01.2014 au fost spulberate visele frumoase ale lui Nicolaie Kramer de a vinde o bucata din comuna ce l-a ales si in felul acesta de a le multumi oamenilor ca l-au ales.

Dar, sa revin la cei cativa tineri din comuna ce au devenit brusc receptivi la articolele mele si s-au simtit obligati sa ii ia apararea. Este induiosator ceea ce fac ei, caci ei sunt la varsta cauzelor frumoase, cand se incred in vorbele apropiatilor primarului. Cand se vor mai maturiza, vor afla ca viata e perversa si oamenii de asemenea. Va fi prea tarziu, caci atunci cei cativa tineri apropiati primarului vor constata ca au fost mintiti.
Acei cativa tineri trebuie sa remarce faptul ca eu scriu detaliat doar despre magariile facute de primar parintilor mei si doar in trecere mai amintesc de cate o faradelege ce priveste intreaga comuna.

Nu am scris decat in trecere ca dupa ce a trecut Curtea de Conturi de doua ori prin Primaria Sicehvita, s-a aflat ca au disparut cateva sute de mii de lei din averea comunala, adica din buzunarele oamenilor. Probabil ca acei cativa tineri critici nu au nicio contributie la bugetul local, ci doar parintii lor platesc taxe si impozite, chestier de care acestor tineri nu le pasa catusi de putin.

Nu am scris decat in trecere de faptul ca la caminul cultural s-au cheltuit 100.000 de euro, ca la cel din Gornea platile se fac din buzunar, ca drumurile forestiere ce se croiesc acum (luandu-se bani de la gospodarii din satele marginase) nu se fac in folosul acestora, ci in  folosul celor ce vor exploata padurile si carierele de piatra de pe raza acelor sate marginase.
Dar, probail ca stimulat sau chiar intaratat de atitudinea acelor tineri, campania electorala va fi un bun prilej sa detaliez tot ceea ce stiu despre primar 

Dar acestea, nu-i asa, sunt chestii ce depasesc puterea de inetelegere a celor cativa tineri ce scriu cu greseli de ortografie cele cateva comment-uri la articolele mele.

Aceste lucruri intra doar in puterea de intelegere a adultilor din comuna, a celor care prin prisma experientei de viata, a intelepciunii si a priceperii la oameni, vad prin lucruri, inteleg si pot interpreta corect cutare sau cutare fenomen ce se manifesta in Sichevita.

La final, am un raspuns pentru cei ce ma intreaba de ce m-a ales Kramer pe mine si pe familia mea sa ne abuzeze: pentru ca noi neavand domiciliul in comuna, oricum nu putem vota cu el, dar favorizandu-le pe Dochii si pe altii ce au furat din mostenirea parintilor mei, el se alege cu voturi, ceea ce pentru el este essential in aceasta perioada.

Fiindca veni vorba, tocmai am aflat ca un numar de cinci partide se vor uni impotriva lui Kramer ca sa il indeparteze de baza sa de sprijin electoral, sa il inlature si sa il izgoneasca din primarie:
-          PMP, reprezentat de ing. Teodor Damian din Gornea,
-          PNL, reprezentat de Ilie Jurca din Valea Ravensca,
-          UNPR, avandu-l candidat pe Andrei Adrian Suru din Valea Ravensca,
-          PNTCD cu candidatul Sava Beloia din Sichevita,
-          PRM, condus de catre prof. Alexandru Moza din Gornea, care candideaza doar pe listele de consilieri locali.

Acesta nefiind un articol electoral, mi-am permis, fara a-i consulta pe cei cinci onorabili sicheviceni, doar sa ii anunt, in calitate de contracandidati ai lui Nicolaie Kramer (cine isi mai aduce aminte ca pe vremuri cuiva i se spunea in soapta Tovarasul NICIOLAIE?).

Le voi cere formal acceptul de a le mediatiza opiniile fata de subiectele de mai sus, pe durata campaniei electorale si dupa aceea, fara a avea pretentia ca voi incerca sa fac agenda campaniei locale.

*


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu