Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

joi, 10 martie 2016

Dochiile: hotia de mana cu minciuna





Cand prinzi un hot cu mana in buzunarul tau si strigi „Hotul, hotul!” si toata lumea il vede si striga de asemenea dupa el, in mod normal acesta o rupe la fuga, rusinat sau nerusuinat, dar incearca sa se indeparteze si sa se ascunda.
In procesul de partaj judiciar al tatalui meu lucrurile se petrec insa altfel! Hotul fiind nerusinat, te buzunareste in continuare, iti baga mana si in celalalt buzunar, iti smulge geanta de pe umar, scoate portofelul si il goleste de bani, de parca ar fi surd, dupa care se intoarce spre cei din jur si le spune: „Ia terminati, mai, nu vedeti ca el ma fura pe mine? Nu vedeti ca eu sunt victima? Nu vedeti ca el minte?”.

Ce mint Dochiile
Asa si cu Dochiile cele hotomance. Ele sustin sus si tare ca nu au intrat in proces de bunavoie! Ca nu stiu nimic despre vreun partaj judiciar! Ca ele nu au ce sa imparta ceva cu cineva intrucat ele sunt singurele gazde pe valea ravensca, ca totul le apartine de cand lumea! Mai zic Dochiile - cum sa imparti ceva cu cineva cand acel ceva este numai al tau?!
Fireste ca lumea nu crede minciunile spuse pe la toate colturile de catre Dochii, caci niciodata nu s-a vazut ca din doi frati doar unul sa-si  mosteneasca parintii, iar celalalt – nu. Si apoi, lumea mai stie si alte fapte si minciuni marca Dochiile, despre care nu vom vorbi acum! Lumea stie si vede toate minciunile, dar sta pe margine si isi da coate, amuzata de neroziile debitate.
Ce sa vezi insa! Laolalta cu Dochiile, mai minte cineva in Sichevita, dar pe alt subiect: la intelegere cu Dochiile, mai minte si primarul cel nepriceput intr-ale administratiei locale, dar priceput intr-ale abuzurilor.

Ce minte primarul
Pai primarul minte spunand ca instanta de judecata nu a cerut tatalui meu, reclamant in dosarul de partaj judiciar, un al doilea certificat fiscal care sa ateste valoarea de impozitare a cladirii ce va fi impartita intre el si sora lui, Dochia cea batrana. Ca instanta a cerut acel certificat doar la depunerea dosarului, in martie 2015, iar un alt certificat nu mai este necesar, decreteaza primarul! Pentru a fi convingator in minciuna sa, primarul mai estimeaza ca al doilea certificat i-a fost cerut primariei doar asa, ca sa le  defavorizeze pe bietele Dochii in acel proces, ca sa se arate in mod eronat ca doar tatal meu este proprietar pe acea locuinta.
Lumea se uita si ea mirata la primar si tinde sa ii dea dreptate, ca – deh! este ditamai primarul comunal!
De unde o fi stiind primarul ca instanta nu a cerut acel al doilea certificat? Pai fireste ca de la Dochiile cele mincinoase, care desi au mers la dosar si au vazut Incheierea din 22 ianuarie 2016 din dosarul 277/261/2015, prin care reclamantului i se pune in vedere in mod expres sa depuna certificatul, l-au mintit pe primar ca nu este adevarat si l-au sfatuit sa refuze cererea! Iar el, baiat galanton, a zambit cu generozitate si a promis Dochiilor ca hartia nu se va elibera.
Ca sa o scurtam si ca sa dovedim intregii comune ca primarul minte la unison cu Dochiile, iata copia documentului cu pricina: 

Reclamantului i s-a cerut de catre instanta
un al doilea certificat fiscal, la data de 22.01.2016.

„Eu nu am cerut nicio casa!”
De asemenea, Dochia cea tanara si intre-prizatoare minte prin comuna ca nu a cerut sa ii fie atribuita ei locuinta ridicata in Valea Ravensca intre anii 1956 si 1961 de catre parintii si bunicii mei, dupa ce soacra sa, tanara Dochie pe acea vreme, era deja plecata de doi ani, cu burta la gura, in casa lui Milan Dochia.
Ea spune tuturor celor ce sunt dispusi sa o creada, ca nu a intrat in proces si ca pe ea nu o intereseaza averile. Ca nu a cautat si nu gasit niciun cumparator pentru acea locuinta! Ca minte ziaristul acela de la Timisoara! Ca ea este femeie cinstita, cu frica lui Dumnezeu, cum sa ia ea ceea ce nu e al ei!
Ca sa scurtam si cu aceasta minciuna, iata mai jos documentul prin care Dochia cea tanara cere prin avocat locuinta respectiva, pentru ea si altii, dupa ce recunoaste ca terenurile aferente acesteia au fost vandute FARA ACTE lui Jurita Vicea, Anei Moza, lui Mon Radonea si altora!

"Vreau casa ridicata de unchiul sotului meu!"


"Vreau pentru mine casa unchiului, caci lui nu ii trebuie!"



In loc de incheiere

Tuturor Dochiilor, le sugerez sa tina cont de cateva porunci ce le-ar putea aduce alinare sufleteasca:

„Să nu ucizi.”
„Să nu preacurvești.”
„Să nu furi.”
„Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău.”
„Să nu poftești casa aproapelui tău; să nu poftești la alt barbat, nici la robul lui, nici la boul lui, nici la măgarul lui, nici la vreun alt lucru care este al altuia.”


Doamne ajuta sa priceapa!

*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu