Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 5 martie 2016

Supararile primarului si chilotii Dinei (partea a II-a)



Probabil ca articolul de ieri este mai suparator decat altele care l-au vizat pe primar, mai ales pentru ca sugereaza intimitati intre acesta si una dintre alegatoarele lui. Aceasta impresie - gresita - a fost intarita de faptul ca ieri a trebuit sa inchei articolul si sa il public mai repede decat credeam ca imi permite timpul, dar acum revin si adaug noi detalii care vor face lumina.

Dar trebuie sa spun ca referirea la lenjeria intima a acelei sustinatoare a primarului nu imi apartine mie, ci chiar ei, sustinatoarei!

In urma cu trei-patru ani, cand baba Dochia a decis ca familia fratelui ei nu mai are nici un drept succesoral in casa de pe Valea Ravensca, in opinia ei aceasta apartinand in totalitate familiei sale, a tocmit un tamp lar din vecini, care a schimbat usile. Ulterior, Dochia batrana a refuzat sa ne dea si noua o cheie de la intrare.

Am cerut cheia o data, am cerut-o de doua ori si cand am vazut ca baba da vina pe nora-sa, iar aceasta pe soacra-sa, am inteles ca va urma un abuz a la Dochia! Murise de cativa ani Milan Sorescu, cel ce tinuse in frau lacomiile femeii si fiului sau, asa ca dupa acel trist eveniment devenise limpede ca se va incerca alungarea tatalui meu.

Era in vremea cand, la fiecare drum de la Timisoara la Sichevita, eu o anuntam pe Dina ca venim, ca sa poata pregati bagajele ce trebuiau sa ajunga la copiii ei, ce erau studenti la Timisoara. Aveam asadar, prilejul de a vorbi cu ea si cu soacra-sa, de fiecare data cand incarcam in masina cutiile cu haine, pachete si borcane.

Intr-o buna zi, Dina nu era acasa, am sunat-o sa vina de la magazin si am asteptat-o in strada. Stand acolo, a venit la noi o femeie din vecini care ne vedea ca ii facem servicii de curierat – si ne-a povestit printre altele si despre certurile oribile ce se purtau in casa Dochiilor pe tema inchiderii usilor de pe Valea Ravensca. Varul meu nu voia sa ni se interzica accesul in locuita, mai ales ca aceasta fusese ridicata de parintii mei impreuna cu bunicii nostri comuni, mai ales ca aflase ca dormim prin vecini cand mergem acolo, dar cele doua femei ni se opuneau din toate puterile.

Intr-o asemenea cearta, Dina a fost auzita strigand ca ea nu mai vrea ca eu si tatal meu sa punem piciorul in acea casa, ca sa nu ii vedem chilotii!
Cand vecina Dochiilor mi-a povestit aceasta intamplare, am tras concluzia ca Dina poarta chiloti! Ceea ce nu era din cale afara de neobisnuit, dar totusi am ramas usor surprins! Mi-am inchipuit ca poate ii este rusine sa i se vada lenjeria intima, ceea ce ar fi fost normal, avand in vedere legaturile nostre de rudenie. Dar apoi m-am gandit ca poate nu de-asta ii era ei rusine, ci pentru ca acea lenjerie ar fi putut sa fie murdara! Sau rupta in fund! Sau patata cu te miri ce! Nici nu mai contau motivele rusinii ei, asa ca am hotarat sa nu o mai intreb de cheile de la casa. Aflasem destule si mi-era un fel de jena sa mai deschid subiectul!

Am trecut atunci peste acea intamplare cu lenjeria si dupa o vreme s-a aflat si prin comuna despre acel motiv cu chilotii, pentru care familia mea nu mai avea voie sa intre in casa in care eu ma nascusem. 
Ceva mai tarziu, i-am reprosat tamplarului din Valea Ravensca ca nu ne-a dat si noua o cheie cand a montat broastele si l-am intrebat daca la data cand a zidit usile la casa, a vazut lenjerii de dama atarnate pe sfoara prin camere, sau aruncate pe sub pat ori pe sub masa. 
Omul, cu care eram prieten inca din copilarie, si care acum este cuscru cu primarul din comuna, stia si el de afirmatia cu chilotii Dinei, asa ca a ras cu subinteles, dar nu mi-a dat nici un raspuns, iar eu, intelegand despre ce este vorba, nu am mai insistat!

Legatura facuta in titlul articolului de ieri intre primar si lenjeria Dinei de aici a pornit: atat primarul, prin actele sale abuzive prin care tatal meu a fost deposedat de anumite cote parti din mostenirea sa de pe Valea Ravensca, cat si Dina, prin ascunderea lenjeriei sale in locuinta cu pricina, au creat un front comun impotriva familiei mele, hotarand ca familia mea nu mai are niciun drept acolo!

In plus, suparat  nevoie mare pentru articolele anterioare despre certificatele ce mi le refuzase, ca sa imi faca el mie bucata (!), primarul a consiliat-o pe Dina (el, electrician a dat sfaturi juridice vanzatoarei de la magazin!) sa intre in procesul de partaj judiciar  si sa ceara pentru ea partea de locuinta ce o mosteneste tatal meu!

Cu siguranta ca Dinei ii trecusera multe prin cap dupa ce se maritase in neamul Dochiilor, dar la asta chiar nu se gandise. Nici nu i-a trecut prin cap sa ceara la judecatorie sa ii fie atribuita ei o casa pe care o construisera bunicii sotului ei, adica Paladuica si Gaia Jian, impreuna cu fiul lor Pavel si nora lor Maria, la cativa ani dupa ce Veta plecase in casa Dochiilor, cu burta la gura! 

La inceput, Dina s-a indoit ca sfatul primarului ar avea vreo sansa de reusita, dar cum acesta o tot convingea si o tot convingea, pana la urma a inceput sa ii placa si ei! Ideea era buna! Ce conta ca ea nici nu era nascuta cand s-a construit casa! Ce conta ca nu are nicio legatura cu Jienii si cu Beloiestii, o casa e o casa si daca o poti primi, de ce sa nu o ceri!

Numai ca primarul i-a pus o conditie: dupa ce va muri Dochia batrana si ea poate va ramane singura printr-un divort sau cine mai stie prin ce mijloc, acea casa de la Valea Ravensca sa ii fie vanduta fiului sau cel ce abia s-a insurat cu fata tamplarului din Valea Ravensca, intrucat acesta il va mosteni pe socru-sau si se va extinde in actuala mosie a Beloiestilor, unind astfel cele doua proprietati despartite una de alta doar de un curs de apa!   

Planul primarului avea si o parte ascunsa Dinei, de care ea nu stia – anume ca primarul a mai incercat sa cumpere si casa din centru a fetelor lui Pau Marcu, dar ca nu poate sa o fac afara stirea lui Pavel Jian, fratelui Dochiei cea batrana, care figureaza la cartea funciara drept mostenitor al unei parti din acea casa.

De atatea ori s-au tot intalnit primarul si cu Dina ca sa puna la cale acest plan, ca lumea din sat, care fireste ca i-a remarcat, a tras cele mai nastrusnice concluzii si a lansat cele mai suculente barfe – ca cei doi ar fi amanti, ca ea isi va lasa barbatul si se va marita cu primarul cel holtei, ca vor pleaca impreuna din Sichevita si vor incepe o viata noua la Timisoara, unde copiii lor au locuinte etc etc.

Nici nu mai conteaza ce a spus lumea din sat, cert este ca intr-un tarziu, zvonurile au ajuns si la urechile sotului, care de indata i-a bagat mana in gat si i-a spus sa faca ce vrea, dar ca va fi vai si-amar de ea daca va mai trebui inca o data sa spele cu matura si cu galeata rahaturile de pe fatada casei!  

Avand liber si de la consort, Dina a facut ce a stiut ea cel mai bine! A cautat un tanar si intreprinzator, avocat de meserie, i-a prezentat dorinta ei si la final l-a convins sa o introduca in dosarul de partaj judiciar, cerand ca locuinta ridicata de Beloiesti in Valea Ravensca sa ii fie atribuita ei sa sa poata ulterior sa ajunga la primarul din Sichevita!


Zis si facut! Avocatul a scris o cerere de interventie asa cum dorea clienta lui si a depus-o la judecatorie.

*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu