Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

marți, 1 iunie 2010

In CARAS SEVERIN, Drumul judetean DJ 571/A, drum de pamant preferat pentru antrenamentele Oftheroadtrophy ( 6 )

.
Drumul comunal dintre localitatile Coronini si Sfanta Elena (localitate populata cu pemi, enoriasi catolici), derivat din DN 57 Moldova Noua-Orsova, pe malul fluviului Dunarea, a fost recent asfaltat si bituminat, se merge pe el ca in Piata Unirii din Bucuresti. Nota de plata a lucrarii a fost achitata de Guvernul Republicii Cehia. A fost un act de binefacere, de care comunitatea din Carsie nu se va bucura.
Drumul judetean 571/A pare uitat de cei raspunzatori.



Satenii din Carsie se simt discriminati. Nimeni nu le acorda atentie decat in campaniile electorale, cand li se promite repararea drumului si dotarea lui cu cele necesare unui traseu de rang judetean.

Trec insa alegerile si ei sunt din nou uitati pana la cele urmatoare.
Satul Carsie nu a dat nici un deputat, nici un reprezentant in consiliul local sau in cel judetean, de aceea nimeni nu ii reprezinta interesele.
Si totusi, cineva are obligatii fata de ei: cei carora ei le-au dat votul, indiferent ca lupta politica i-a adus sau nu la butoane!


Locuitorii nu sunt foarte apropiati unii de altii, distantele sunt mari intre locuintele lor, intre casele acestora sunt kilometri intregi de padure, pajisti, terenuri agricole, ori pur si simplu piscuri stancoase sau prapastii fara fund.

Ceva va trebui sa ii uneasca!
Ceva ii va uni: comunicarea intre ei si constientizarea situatiei in care se afla, aceeasi in care s-au aflat parintii, bunicii si stramosii lor, cu un drum de pamant plin de bolovani, fara santuri colectoare de apa pluviala, fara indicatoare, fara parapeti de protectie la marginea dinspre prapastie.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu