Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 13 mai 2016

Aliante electorale secrete la Sichevita!



Dupa o placuta sedere la Sichevita, nici nu am ajuns bine la Timisoara ca peretele meu de pe contul de facebook a fost ca niciodata, napadit de poze cu gunoaie ingropate in pamant la Podul Pazaristei, dar mai ales cu comment-uri pro ci contra Kramer!
Parea ca se daduse startul unui concurs la finele caruia urma sa fie premiat cel mai bun critic al primarului si cel mai bun contestatar al sau!

Eu unul, nefiind inscris in concurs, voi candida la o alta categorie – va fi invins Kramer sau nu, la aceste alegeri?

Eu mizez pe butonul „Kramer va fi invins”. 
Asta, intrucat merg si cu „Sichevicenii nu se lasa dusi cu presul.”

In afara de faptul ca primarul le spala geamurile la caminul cultural din Gornea si le agata perdelele, gornenii cu siguranta vad ca asta-i treaba femeii de serviciu sau a prietenei sale Meghis Stratica, ce a fost condamnata sa munceasca 30 de zile in folosul comunitatii, dar numai treaba de primar nu este.

Fara indoiala ca vor fi si sicheviceni  - putini, fara discutie – carora le place ca primarul joaca hora inainte la serbarea gornenilor, dar cei mai multi vad ca o realitate dureroasa - aceea ca bugetul local a fost secatuit prin zeci de operatiuni ilegale, descoperite de catre Curtea de Conturi. 
Unii sicheviceni nu stiu ce este curtea de conturi, sau daca stiu, nu le pasa de bugetul local!

Dar unii sicheviceni stiu! Acelora care cunosc, le si pasa si de influenta lor depinde viitorul comunei.

Am ascultat recent discursurile electorale a doi dintre contracandidatii lui Kramer – cel al lui Ilie Jurca si al lui Teodor Damian.
Amandoi au fost desemnati pentru cursa electorala de la Sichevita de catre doua partide de dreapta si mesajele lor sunt cumva asemanatoare. Cei doi candidati au si un pact de neagresiune, inamicul lor comun fiind in mod evident Nicolaie Kramer.

Exista insa soapte ca daca actionarii a doua companii puternice din Sichevita vor cadea la pace pana la data alegerilor si isi vor deconta cheltuielile facute pe santierele de infrastructura de canalizare de la Moldova Noua, atunci Ilie Jurca si Nicolaie Kramer vor adopta conduita scrisorii pierdute a lui Caragiale si vor pupa piata independentei, adica vor fraterniza, se vor imbratisa si vor face afaceri impreuna, fericiti pana la urmatoarele alegeri.

Daca insa cele doua grupuri locale nu se vor intelege, atunci Ilie Jurca, ce deja il are drept aliat secret si captator de voturi pe tanarul padurar Adrian Suru, Ilie Jurca va pune tunurile pe Sava Beloia, care din partea dreapta a esichierului politic – PNTCD - joaca un rol similar pe langa recentul stangaci Nicolaie Kramer, incercand sa il determine sa paraseasca basca stangii politice si sa se mentina in partea dreapta a arenei, adica sa duca voturile sale nu spre struto-camila Kramer/PSD, ci inspre recenta constructie Jurca-PNL.

Cam toti candidatii combat traseismul politic de care a dat dovada Kramer, mai ales dupa ce in comuna s-a aflat ca, potrivit unei intelegeri din aceasta primavara, Kramer va trece candva inapoi la PNL.

Dupa ce a plecat de la PDL la PNL, dupa ce a plecat de la PNL la PSD, o viitoare noua dezertare a lui Kramer, urmata de o fuga de la PSD la PNL va fi in sfarsit cireasa de pe tortul optimistilor ce il proclama in gura mare drept cel mai bun primar, care a ajutat familiile sa isi reconstruiasca locuintele distruse de foc. Adica pana si cei mai apropiati sustinatori ai lui se vor intreba ce-are omul asta in comun cu comuna.

Nu era mai simplu sa faca sa functioneze hidrantii din comuna, decat sa ii umileasca pe cativa consilieri locali obligandu-i sa umble cu caciula intinsa prin sat sa stranga bani pentru familiile sinistrate de incendii?

Acei optimisti potrivit carorara Kramer va ajunge din nou primar la Sichevita vor intelege, poate doar atunci, cand el va redeveni liberal, ca acesta va face cadou finantatorilor liberalilor ceea ce promisese initial finantatorilor lui Mocioalca, anume -  carierele de piatra de la Crusovita si Gramensca, zacamantul de caolin si lemnul din padurile Sichevitei.

Asta, dupa ce fireste el a mai instrainat, fara stirea sichevicenilor, intreaga Vale a Orevitei, cu padurile si zacamintele minerale sigilate existente acolo.

Am pornit de la gunoaiele de sub presul primariei Sichevita si iata unde am ajuns. Voi reveni, insa. Am si eu zeci de poze cu mormane de gunoaie de pe raza comunei Sichevita. Nu de Kramer depozitate, dar de Kramer gestionate. 
Adica Kramer a fost cel ce a pus sare pe acele mormane, sa nu faca viermi! Pacat ca s-a zgarcit si nu a pus suficienta sare pe gunoaie!
Sichevicenii vor vedea prin ce munti de gunoaie trece apa ce le vine la robinet, dupa ce este captata in chesoanele de la Lacul Dumbravitei!

La urma urmei, campania electorala abia a inceput, nu-i asa?

*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu