Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

luni, 2 mai 2016

Dosar de proprietara: sora Dina. Partea a II-a



 
Cand ma gandesc ca am lasat copiii langa ea...

Trebuie sa spun un adevar, ca sa combat minciunile vehiculate prin comuna: un numar de trei familii din Valea Ravensca – Moza, Birtea/Chitu/Lazarovici si Jian/Beloia/Sorescu erau proprietari comuni, in devalmasie, pe trei colibe si pe 11 terenuri intabulate in cartea funciara, toate acestea masurand 56.353 mp.
Proprietatea lor comuna era consfintita in CF 31 – UAT Sichevita, care a fost apoi detaliata in alte 11 carti funciare pe hartie (cu patru cifre), acestea fiind convertite nu demult in tot atatea carti funciare electronice (cu cinci cifre).
Acesta este adevarul, iar cine spune altfel, nu are ce cauta in aceasta discutie, fiind evident ca are ceva necurat de ascuns.

CF 31 - UAT Sichevita


CF 31 -verso



Trei familii cu averea in comun
Adica, desi fiecare familie avea curtea, gardurile si pamanturile sale, in cartea funciara acestea nu au fost niciodata dezmembrate si intabulate separat, toti capii de familii figurand co-proprietari, fiecare pe curtea, casa si pamanturile lui, dar si pe curtea, casa si pamanturile celorlalti!
Asta am tot incercat eu sa ii spun lui Pauta Hergane, tanarul ce a cazut nevinovat in plasa samsarilor imobiliari din neamul Dochiilor si al Lazarovicilor, dar se vede ca a fost invatat de acestia sa nu stea de vorba cu mine. A fost dreptul lui sa refuze orice dialog cu mine, dar iata unde a ajuns!
Din acest motiv, ca sa scape de proprietatea comuna devalmasa, tatal meu a cerut un lucru simplu in martie 2015, depusa dupa anuntarea prealabila a Lazarovicilor si Dochiilor, (Lisandru si Arsenie Moza sunt morti si  nu au avut urmasi): sa ii fie calculata prin expertiza partea sa de mostenire si sa ii fie dezmembrata din partile de mostenire ale celorlalti.
Orice afirmatie contrara este una mincinoasa, iar cei ce vehiculeaza prin comuna alte pareri, fac parte fie din categoria celor cativa faptuitori, fie din cea a raspandacilor acestora. Ori din categoria celor ce stau toata ziua in bodega si incearca sa bage batul prin gard.

Etapele uzurparii
Sa vedem ce acte s-au intocmit intre Lazarovicii condusi de un granicer din Berzasca si Dochiile conduse de sora Dina:

-         Imediat dupa ce tatal meu a deschis dosarul de iesire din indiviziune, cu sprijinul ginerelui sau granicer, Lazarovici Adam a sustras din masa tabulara de partaj ce masura 56.353 mp un numar de patru parcele ce totalizeaza 26.330 mp, le-a intabulat in cartea funciara peste cartile funciare deja existente, folosindu-se de bunavointa unui topograf si a unui primar, si imediat le-a vandut sotilor Hergane, cu suma de 50.000 lei. (El luase deja jumatate din bani in urma cu 6-7 ani, cu titlu de acont, promitand cumparatorilor ca le face acte in regula, dar probabil fara sa stie la acea data despre proprietatea devalmasa comuna, datorita careia el singur nu putea vinde, existand mai multi proprietari).
-         Lazarovici Adam ii intabulase pe cumparatori cu cele patru parcele fara stirea tatalui meu, co-proprietar tabular si el alaturi de ceilalti, fiind sprijinit de Dochii, probabil dupa intelegerea -„voi imi semnati de vecinatate la Anexa 1 si Anexa 2, eu rezolv sa o intabulez pe mama pe coliba si pamanturile voastre si imediat va dau ceea ce mosteneste ea”.
-         Zis si facut, Lazarovici Adam i-a obtinut mamei lui un certificat de mostenitor pentru restul de 30.023 mp ramasi, a intabulat-o cu cotele-parti ce i-au revenit intr-un numar de 8 parcele (CF 30003, CF 30004, CF 30005, CF 30006, CF 30007, CF 3140, CF 3144, CF 3150), dintre care imediat le-a vandut/donat sorei Dina si barbatului ei pe primele 6, cu suma de 25.000 lei, pastrandu-si-le pe ultimele doua.
-         Rapid, sora Dina a depus cerere de interventie si a cerut sa intre in dosarul de partaj, pentru a-si apara proaspat dobanditele sale drepturi de proprietara!
Gretos, dar asa s-au petrecut lucrurile!

Avere dobandita prin rapt
Si iata cum sora Dina a devenit proprietara, in pofida faptului ca in perioada dintre 1954 si 1961, nu a participat la construirea casei nici ea (nefiind nascuta), nici barbatul ei (nascut in 1955) si nici Baba Dochia (fugita la Soresti pe Valea Sichevitei cu burta la gura in 1950, la varsta de 14 ani)!
Sora Dina devenit proprietara, desi nu a locuit niciodata in acea casa, decat eventual s-a mai intins uneori prin camerele ei, nu l-a spalat niciodata nici pe Pavel Jian, nici pe Gaia Jian si nici macar pe socru-su Milan Sorescu, nu a administrat casa niciodata, nu a incheiat niciodata vreo polita de asigurare, nu a achitat niciodata costurile energiei electrice, nu a platit niciodata taxele si impozitele aferente, nu a facut niciodata vreo declaratie de impunere a acesteia la finantele locale ci doar a devenit co-proprietara a locuintei prin manevre imobiliare murdare.

De ce?
De ce sa fi facut sora Dina toate acestea?
Simplu: ea si barbatul ei au gasit un cumparator pentru acea locuinta! De ce sa vanda? Ca sa faca bani, caci galbenii Joannei Weis s-au cam terminat dupa atatea si atatea eforturi financiare ce au lasat comuna cu gura cascata!

Intrebarea care se pune este urmatoarea: crede sora Dina ca acest mod de a face avere  ca sa le asigure un viitor mai bun copiilor ei, le va face bine celor doi tineri, lumina ochilor ei pentru care ea si-ar da si sufletul si trupul? 
Eu unul cred ca nu, dar faptele ei spun altceva!
Asta, dupa ce Iova Sorescu a omorat-o pe Joanna Weiss, dupa ce Milan Sorescu l-a taiat pe Petru Moza, si dupa ce alte fapte asemanatoare sau mai urate, zac ascunse sub pragul casei lor?

*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu